OHRABRIO MALIŠANE

Princ Hari progovorio o gubitku majke: "Nisam imao podršku"

Iznenadio je djecu od 6 do 22 godine kada se pridružio njihovom događaju te proveo vrijeme razgovarajući i igrajući se s njima

Princ Hari s mališanima bez roditelja. Instagram

D. R.

prije 6 dana

Princ Hari (Harry) je progovorio o svojoj boli zbog ranog gubitka majke Dajane (Diana) te pozvao djecu i mlade da progovore o svojoj tuzi jer će im tako biti lakše. 

"Scotty's Little Soldiers" je britanska dobrotvorna organizacija koja podupire djecu čiji su roditelji umrli dok su služili u oružanim snagama, a princ Hari postao je njihov ambasador.

Iznenadio je djecu od 6 do 22 godine kada se pridružio njihovom događaju te proveo vrijeme razgovarajući i igrajući se s njima te im je pružio podršku. 

- Nisam govorio o gubitku mame više od deset godina. Pomislio sam, kakav je smisao razgovora o nečemu što ne možeš promijeniti? Pogriješio sam, razgovor o tome mi je promijenio život - rekao je kako bi ohrabrio i mlade da progovore o gubitku svojih roditelja. 

Princ je također pričao o tome kako mu je falilo porodične podrške nakon majčine smrti. Zbog toga se zatvorio u sebe, a nakon nekoliko godina odlučio je potražiti pomoć psihologa. 

- Najteža stvar, pogotovo za djecu, jest što ne žele pričati o tome jer će ih rastužiti, ali kad jednom shvate da ako pričaju o tome, slave njihov život, tada stvari postaju lakše - rekao je princ Hari. Dodao je da se, kada se ne priča o tome, možda čini da je to najbolji oblik suočavanja, ali nije. 

- Ne može se to zauvijek potisnuti jer će početi izjedati iznutra - zaključio je princ.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.