PRINCEZA OD VELSA

Hoće li Kejt Midlton dijeliti trofeje na Wimbledonu: Evo šta su rekli organizatori

Kejt Midlton velika je ljubiteljica tenisa, a i sama je pokroviteljica All England Lawn Tennis and Croquet Cluba

Kejt Midlton tokom predaje trofeja. townandcountrymag.com

Z. K.

prije 3 dana

Princeza od Velsa redovno posjećuje Wimbledon i dodjeljuje trofeje pobjednicima na teniskom turniru. Wimbledon počinje 1. jula, a iako se Kejt Midlton (Kate Middleton) od dijagnoze raka drži podalje od očiju javnosti, organizatori turnira nadaju se da će princeza nastaviti tradiciju te dodijeliti trofeje i ove godine.

Predsjednica All England Lawn Tennis and Croquet Cluba Debi Jevans (Debbie) rekla je za Telegraph Sport da će dati princezi Kejt "što je moguće više fleksibilnosti".

- Nadamo se da će princeza od Velsa moći predati trofeje kao zaštitnica kluba, ali njeno zdravlje i oporavak su prioritet. Ne znamo još ništa. Sve što smo rekli je da ćemo raditi s njom i dati joj što više fleksibilnosti. Ne znam ko bi dodijelio trofeje kao alternativu. To je nešto o čemu treba razmisliti tek ako bude potrebno. Ostajemo fleksibilni - rekla je Debi Jevans.

Kejt Midlton velika je ljubiteljica tenisa, a i sama je pokroviteljica All England Lawn Tennis and Croquet Cluba. Međutim, otkako joj je dijagnosticiran rak, ne obavlja službene dužnosti.

- Kao što svako ko prolazi kroz hemoterapiju zna, postoje dobri i loši dani. Moje liječenje je u toku i trajat će još nekoliko mjeseci... Nadam se da ću učestvovati na nekoliko javnih angažmana tokom ljeta - rekla je ranije Kejt. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.