NAKON NESREĆE

Princeza Ana se obratila javnosti nakon nesreće na jahanju

Trebala je otputovati u Kanadu u sklopu obilježavanja 100. godišnjice Njufaundlendskog nacionalnog ratnog Memorijala

Princeza Ana. Instagram

I. B.

prije 3 dana

Princeza Ana (Anne) je trebala otputovati u Kanadu na ceremoniju vojne komemoracije, ali ju je spriječila nesreća na jahanju. Princeza je podijelila nekoliko riječi na društvenim mrežama.

Upravo je princeza Ana ta koja godišnje preduzme najviše obaveza u ime britanske krune, ali nakon nesreće na jahanju, koja se dogodila 23. juna na njenom imanju u Getkomb parku (Gatcombe Parku), a samim tim i hospitalizacija , sestra kralja Čarlsa III morala je da se odmori i odustane od javnih aktivnosti.

U ponedjeljak, 1. jula, princeza Ana je trebala otputovati u Kanadu u sklopu obilježavanja 100. godišnjice Njufaundlendskog nacionalnog ratnog Memorijala, u Sent Džon Njufaundland (Saint John, Newfoundland). U njenom odsustvu, generalni guverner Kanade održao je govor, objavljen na njegovoj zvaničnoj web stranici, tokom kojeg je prenio poruku od princeze Ane.

- Sa dubokim žaljenjem ne mogu biti s vama danas dok obilježavate hrabre napore i žrtve pripadnika puka Njufaundland koji su krenuli u bitku prvog dana velikog rata - rekla je princeza Ana.

- Jako se dobro sjećam da sam vam se pridružila 2016. godine, povodom 99. obilježavanja bitke kod Beaumont Hamela. Duboko sam ožalošćena što vam se neću moći još jednom pridružiti i upućujem vam najbolje želje na ovaj poseban memorijalni dan - zaključila je princeza.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.