NARUŠENI ODNOSI

Slomilo bi srce svakom, ali ne i kralju Engleske: Teški trenuci princa Harija

Tužan odgovor princa Harija kada ga je otac neočekivano ponizio prošle godine

Princ Hari i Megan Markl. Instagram

I. B.

18.7.2024

Princ Hari zasigurno ne nosi lijepe uspomene kada je u pitanju oduzimanje prava na dom Frogmor kotidž (Frogmore Cottage), što se dogodilo prošle godine, a konačnu odluku donio je kralj Čarls III. Princ Hari imao je prilično tužnu reakciju kada je saznao da više nema prava na dotadašnji dom u Velikoj Britaniji.

Princ Hari je imao emotivnu reakciju kada je izbačen iz svoje kuće.

Frogmor kotidž je, inače, bio poklon pokojne kraljice Elizabete II unuku Hariju nakon njegove vjeridbe s Megan Markl. Par je potom rješio da renovira ovu kuću, za šta je država izdvojila 2,4 miliona funti. Ipak, Saseksovi su ovde živjeli svega šest mjeseci, nakon čega su se preselili u Ameriku.

I kada su prestali da budu "radni članovi" kraljevske porodice, Hari i Megan su i dalje imali pravo na ovaj dom u Vindzoru.

Frogmor Kotidž. Instagram

Ipak, je potvrđeno da par više nema pristup ovom domu, koji su inače planirali da koriste tokom posjeta Velikoj Britaniji.

Krajem juna prošle godine, izjava portparola Saseksovih potvrdila je da više nemaju prava na korišćenje ove kuće.

Princ Hari. Instagram

Princ Arči je svega par puta bio u Britaniji, a princeza Lilibet, koja sada ima tri godine, svega jedanput. Hari je dva puta ove godine bio u domovini, u februaru, kada je saznao da njegov otac ima rak, a potom i u maju, na proslavi desete godišnjice Igara nepobjedivih. Tada nije posjetio ni oca ni ostale članove porodice.

Nije poznato gjde je vojvoda odsjedao tokom ovih putovanja, ali vjeruje se da je odsjeo u hotelu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.