ŠOKANTNO

Tiktokerica zapalila gnijezdo stršljenova: Zaprepastilo ju je ono što je ostalo

Jedna od trenutno najpopularnijih influenserica i tiktokerica u regiji Mama Sinjorina pokazala kako uništava opasno gnijezdo stršljenova

Tiktokerka Mama Sinjorina. TiktTo/mama sinjorina

I.P./telegraf.rs

19.7.2024

Jedna od trenutno najpopularnijih influenserica i tiktokerica u regiji Mama Sinjorina često na svom nalogu dijeli videosnimke iz svakodnevnog života. Dijeli lijepe, ali i i manje lijepe stvari, a jednim od novijih videa izazvala je veliku paniku među ljudima, ali i oduševljenje zbog hrabrosti.

Naime, ona je usnimila video na svom imanju, te pokazala kako uništava opasno gnijezdo stršljenova.

Tiktokera je ugledala u kućici za ptičice opasan roj stršljenova i odlučila da ga uništi, pa je sa svojim pratiocima podijelila ovaj trenutak.

I sama je u videu nagovijestila da je ovo veoma opasan poduhvat, te apelovala na ljude da ne pokušavaju ovo sami.

Uz video je podijelila i nekoliko savjeta, kako je najbolje i najsigurnije uništiti gnijezdo stršljenova.

- Danas sam u toku dana vidjela leglo stršljenova, sad je mrkla noć i to je idealno vrijeme da se oni srede. Ovo je jedan opasan zahvat, znate koliko su stršljenovi opasni. Njih nikako ne smijete da dirate tokom dana, najbolje je uvečer, kada su najmanje aktivni. Nisam smjela ni blic da koristim da ne bi krenuli ka meni - navela je ona u svom videu.

- Izbrojala sam više od 14 mrtvih stršljenova i mnogo njihovih larvi, da ih nisam uništila, to bi uskoro bili stršljenovi i to bi bilo jedno ogromno gnijezdo. Vidi se koliko su oni različiti od pčela, jer je njihovo saće skroz drugačije. Pčelinje je plemenito i služi kao lijek, a ovo je kao neki stiropor.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.