JEDVA PREŽIVJELA

Olja Karleuša o teškoj bolesti: Živim zdrav život i odjednom osjetim da se nešto dešava

Pjevačica napominje da je izuzetno važno slušati savjete doktora

Olja Karleuša. Instagram

A. P.

10.8.2024

Pjevačici Olji Karleuši krajem marta otkrivena je bolest koju je jedva preživjela. Naime, pjevačici je tromb sa noge otišao na pluća.

- Nikada nisam imala zdravstvenih problema. Bez obzira na posao kojim se bavim, nikad nisam pila alkohol, gazirano. Ne pušim, ne pijem kafu, ležem rano, rano ustajem. Živim zdrav život i odjednom osjetim da se nešto dešava. Prvo se javio taj bol u listu lijeve noge koji je podsjećao na grč - objasnila je Olja.

Olja Karleuša. Instagram

Pjevačica je tom prilikom opisala promjene i simptome sa kojima se susrela.

- Bol je bio takav da kada ležim, nema ga. Kako ustanem, pojavi se. Da je bilo otoka, posumnjala bih, ali ga nije bilo. Vraćam se normalnom životu iako i dalje osjećam bol. Sve je bilo ok dva dana dok nisam osjetila da mi je dah sve kraći i kraći - pričala je Karleuša.

Olja Karleuša. Instagram

Kako je pjevačica ispričala, bilo joj je teško da se suoči sa dijagnozom i prihvati bolest i strah.

- Ne postoji čovjek koji se ne boji kad mu kažu da je to tempirana bomba i ne može da se kreće. Ležiš i čekaš da se tromb veže. Sve to vrijeme se uzima terapija, antiokoagulanti, ali zapravo samo čekaš... Kad je doktor rekao da ne smijem ni do toaleta, to je za mene bio kraj. Sve sam slušala - ističe Olja i napominje da je izuzetno važno slušati savjete doktora.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.