OPTUŽENI INFLUENSER

Policija pretresla vilu kontroverznog influensera Endrua Tejta

Četiri pretresa obavljena su u srijedu ujutro, i to u okrugu Ilfov i u Bukureštu

Rumunska policija u akciji. AP

N. H.

21.8.2024

Specijalne policijske jedinice jutros rano su upale u vilu Endrua Tejta (Andrew Tate) u Bukureštu.

Kako su naveli iz policije, četiri pretresa obavljena su u srijedu ujutro, i to u okrugu Ilfov i u Bukureštu, a u vezi s istragom o krivičnim djelima stvaranje organizovane kriminalne grupe, trgovina maloljetnicima, trgovina ljudima, spolni odnos s maloljetnikom, utjecaj na izjave i pranje novca.

Izvori bliski istrazi navode da su na meti braća Endru i Tristan Tejt.

- Danas, 21. avgusta 2024., tužioci Uprave za istraživanje organizovanog kriminala i terorizma – s policijskim službenicima Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Ilfov, proveli su četiri naloga za pretres kuće u okrugu Ilfov i općini Bukurešt, u krivični predmet koji se odnosi na izvršenje krivičnih djela formiranje organizovane kriminalne grupe, trgovina maljoletnicima, trgovina ljudima, obljuba s maloljetnim licem, utjecaj na izjave i pranje novca - saopćili su iz policije. 

Podsjetimo, Endrju Tejt, utjecajni influenser, koji čeka na suđenje u Rumuniji zbog optužbi za trgovinu ljudima i silovanje, izgubio je pravo na žalbu na presudu suda koja ga sprečava da putuje van te zemlje.

Tejt je optužen sredinom 2023. zajedno sa svojim bratom Tristanom i dvije Rumunke osumnjičene za trgovinu ljudima, silovanje i formiranje kriminalne bande za seksualno iskorištavanje žena, što su oni negirali.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.