ZAHVALNA SESTRAMA

Nataša Bekvalac o predrasudama i osuđivanju: Sa takvim stvarima se susrećem i dan danas

Pojedini prijatelji i nastavnici zasluge za njen trud i kreativnost pripisivali su njenoj majci

Nataša Bekvalac. Društvene mreže

A. P.

26.8.2024

Nataša Bekvalac ostvarila je veliki uspjeh u svojoj karijeri, ali je često bila i osporavana sa čim se lavovski borila.

Tako je svojevremeno govorila i o svom odrastanju, gdje se također susretala sa izazovnim situacijama. Ipak to joj je kasnije pomoglo da se suoči sa mnogo većim problemima.

- Bila sam zvrk! Kad se sjetim svog djetinjstva, to je više bilo odrastanje sa Kristinom nego sa Draganom, jer je ona dosta starija od nas. I danas ima zaštitnički stav i prema meni i prema Kristini, ali ne sestrinski, nego majčinski - ispričala je pjevačica u emisiji "Iz profila“.

Nataša Bekvalac sa sestrama. Društvene mreže

Tako se dotakla i odrastanja uz majku koja je bila učiteljica, kao i predrasuda u školi. Iako je bila uzorno dijete i odličan đak, pojedini prijatelji i nastavnici zasluge za njen trud i kreativnost pripisivali su njenoj majci.

- Nevjerovatno, ali sa takvim stvarima se susrećem i dan danas, a to su ta osuđivanja i predrasude, samo sada na mnogo višem nivou. Pa tako kad sam krenula u školu, bila sam dobar đak, jer mi je, naravno, mama učiteljica, govorili su: "Pa naravno da je skroz odlična kad joj je mama učiteljica“. Jednom mi čak učiteljica nije ocjenila rad i tražila je da ponovo pišem pismeni iz srpskog, jer je mislila da mi je neko drugi pisao - objasnila je Bekvalac. 

Nataša Bekvalac. Društvene mreže

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.