ZAVRŠILA S HEMOTERAPIJOM

Kejt Midlton dobila bitku s rakom, pa objavila emotivan video: "Posljednjih devet mjeseci bili su nevjerovatno teški"

Život, kakvog poznajete, može se promijeniti u trenutku, i morali smo pronaći način da se nosimo sa ovim olujnim vodama i nepoznatim putem

Isječci iz videa. Screenshot

E. Ć.

9.9.2024

Princeza od Velsa Kejt Midlton (Kate Middleton) završila je liječenje hemoterapijom, a sada se oglasila i podijelila detalje o onome što je preživjela.

Podsjetimo, njoj je početkom ove godine dijagnostikovan rak, a sada je objavila emotivnu video poruku. U njoj se pojavljuju njen suprug, princ Vilijam (William), te djeca princ Džord (George, 11), princeza Šarlot (Charlotte, 9) i princ Luis (6).

- Kako ljeto dolazi kraju, ne mogu vam opisati kakvo je olakšanje što sam konačno završila. Posljednjih devet mjeseci bilo je nevjerovatno teško za nas kao porodicu. 

Život, kakvog poznajete, može se promijeniti u trenutku, i morali smo pronaći način da se nosimo sa ovim olujnim vodama i nepoznatim putem.

Putovanje kroz rak je složeno, zastrašujuće i nepredvidivo za svakoga, posebno za one koji su vam najbliži. Sa poniznošću vas suočava sa sopstvenim slabostima na način na koji nikada prije niste razmišljali, a sa tim dolazi i nova perspektiva na sve.

Ovo vrijeme je iznad svega podsjetilo mene i Vilijama da razmislimo i budemo zahvalni za jednostavne, ali važne stvari u životu, koje mnogi od nas često uzimaju zdravo za gotovo. Da jednostavno volimo i budemo voljeni.

Moj fokus sada je na tome da učinim sve što mogu da ostanem slobodna od raka. Iako sam završila hemoterapiju, moj put ka izliječenju i potpunom oporavku je dug, i moram nastaviti da uzimam svaki dan onakav kakav dođe.

Međutim, radujem se što ću se vratiti poslu i obaviti još nekoliko javnih angažmana u narednim mjesecima, kada budem mogla. Uprkos svemu što je prošlo, ulazim u ovu novu fazu oporavka sa obnovljenim osjećajem nade i zahvalnosti za život.

Vilijam i ja smo veoma zahvalni na podršci koju smo primili i crpimo veliku snagu od svih koji nam u ovom trenutku pomažu. Svačija ljubaznost, empatija i saosjećanje zaista su bili dirljivi - poručila je Kejt Midlton.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.