O SKANDALU KASUMOVIĆA

Nadine Mičić: Ne upiremo prstom gdje treba, je li vam normalno ovo

Ono što mnogobrojna Facebook policija zaboravlja ili zanemaruje je činjenica da je navedeni kolega bio mnogima blizak prijatelj, dio njihovog života

Mičić: Oglasila se o slučaju koji je potresao sve. Instagram / Screenshot

E. Ć.

prije 5 sati 19 minuta

Vijest da je bosanskohercegovački glumac Moamer Kasumović osuđen 2021. zbog bludničenja nad maloljetnikom, a potom otkupio kaznu, šokirala je javnost u Bosni i Hercegovini, ali i regionu.

Javnost je zgrožena i informacijom da je Kasumović za samo 36.500 KM otkupio zatvorsku kaznu. O ovom slučaju svoj stav iznijela je glumica Nadine Mičić.

- Od jučer ni mrvu pametnija od onoga što je Luga napisao. Sve potpisujem. Ono što mnogobrojna Facebook policija zaboravlja ili zanemaruje je činjenica da je navedeni kolega bio mnogima blizak prijatelj, bio je sastavni dio njihovih života i porodica i uredu je pustiti te ljude da odboluju užas i osobu koju očigledno nisu poznavali.

Brkamo babe i žabe i ne upiremo prstom gdje treba, a nekako zvono odgovornosti po pitanju svega uvijek završi na oglašavanju kulturnog sektora. Je li vam normalno da je legalna dob za pristanak na seksualni odnos 14 godina? Je li vam normalno da ne postoji registar pedofila? Je li vam normalno da se kazna za zločine ove vrste može platiti? Je li vam normalno da se presuda od 2021. čula jučer?

Meni nije. I tu sjede krivci. A ovo pecanje Facebook statusa nije ništa donijelo, sjećam vas se svih sa inicijative "Nisam tražila“, a i protesta raznih - poručila je Mičić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.