PREVARA

Priča o aferi britanskog princa: Vilijam ljubavnici kupuje skupe poklone

Nagađalo se kako je princeza od Walesa na samrti, ali i da ju je Vilijam prevario te da im je brak u krizi

Vilijam: Supruga Kejt obolila od raka. Insider

S. Čengić

prije 8 sati 21 minutu

Strani mediji tvrde da je na Valentinovo 2023. Vilijam (William) bio sa Sarah Rouz Henbari (Rose Hanbury), 40, markizom od Cholmondeleya, u restoranu. Išli su na romantičnu večeru u jedan skupocjeni talijanski restoran u Londonu, a princ joj je navodno kupio bisernu ogrlicu.

Brak u krizi

Prvih šest mjeseci ove godine Vilijamova supruga, princeza Kejt Midlton (Kate Middleton), 42, izbivala je iz javnosti, a da boluje od raka otkrila je krajem marta. Mnogi vjeruju da su je iz palače prisilili da vijest o teškoj dijagnozi otkrije tako što će snimiti video, jer su vidjeli da je njeno nepojavljivanje u javnosti izazvalo brojne komentare. 

Nagađalo se kako je princeza od Walesa na samrti, ali i da ju je Vilijam prevario te da im je brak u krizi. 

Lažna imena

Iako se o njihovoj aferi priča još od 2019., markiza od Cholmondeleya vjerovatno nije očekivala takav napad na nju pa se odlučila oglasiti. Posredstvom svojih advokata poručila je da su priče u potpunosti neistinite, a intimne odnose s Vilijamom negirala je svega nekoliko dana prije nego je Kejt snimila video u kojem je ispričala sve o teškoj dijagnozi i preventivnoj hemoterapiji na koju je odlazila.

Iako je Henbari svojim istupom u medije jasno dala da znanja da ne želi biti upletena u ljubavni trokut s Vilijamom i Kejt, ipak, ovih dana pojedinci su se prisjetili šta je princ Vilijam radio kada je studirao na Univerzitetu St. Andrews u Škotskoj. Tada se koristio pseudonimom, jer je htio privlačiti što manje pažnje na sebe. Realno, svi na fakultetu su znali da će jednog dana on sjesti na tron i vladati, ali Vilijam je ipak htio koristiti neko drugo ime umjesto Vilijam Wales. I odabrao je pseudonim Steve.

Kada je počeo izlaziti s Kejt, koju je upoznao na fakultetu, još više je pazio na paparazze i skrivao se. Kad bi spavali u hotelima, koristili su se lažnim imenima.

– Povremeno su se prijavljivali u hotele, koristeći imena gospodin i gospođa Smith – što bez sumnje nikoga nije zavaralo – tvrdi pisac Robert Jobson, autor knjige o princezi Kate naslovljene „Catherine, The Princess of Wales“. Zlobnici koji vjeruju u priče da princ vara Kejt, smatraju kako bi se William, po uzoru na prijašnja lažna predstavljanja u hotelima, mogao sličnim taktikama koristiti i sada.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.