"NEDOLIČNO PONAŠANJE"

Didijevi advokati tvrde: Vlada je objavila snimak napada na Kesi da mu naruši ugled

Curenja informacija dovela su do štetnog i izrazito pristranog medijskog izvještavanja, naveli su advokati

Šon Kombs. Instagram

A. O.

prije 4 dana

Advokati Šona Kombsa (Seana Combsa), poznatijeg javnosti kao Paf Didi (Puff Daddy), tvrde da je vlada SAD-a namjerno u javnost pustila uznemirujuće snimke njegovog fizičkog napada na bivšu djevojku Kasi Venturu (Cassie) kako bi narušila njegov ugled usred pravne bitke, piše People.

Na videosnimku iz 2016. godine, vidi se kako Kombs hvata Venturu za vrat, baca je na pod, udara nogom te vuče niz hodnik.

Njegovi advokati pozvali su Južni okrug Njujorka (New Yorka) da "istraži navodno nedolično ponašanje vlade, posebno u vezi s nezakonitim curenjem informacija koje je rezultiralo pristranom medijskom pažnjom prije suđenja".

Curenje informacija

Tvrde da je Ministarstvo unutrašnjih poslova odgovorno za curenje informacija koje je "oštetilo pravo Kombsa na pošteno suđenje". Optužuju vladu da je navodno pokrenula sedmomjesečnu kampanju blaćenja protiv Kombsa kako bi uticali na porotu.

- Curenja informacija dovela su do štetnog i izrazito pristranog medijskog izvještavanja, senzacionaliziraju istragu i umiješanost Kombsove porodice - napisali su njegovi advokati.

"Vladina zavjera"

Uz saslušanje, zatražili su uvid u e-mailove, dokumente i zapise koje vlada posjeduje u vezi s curenjem informacija, kao i zabranu pristupa vladinim osobama da dijele bilo koji materijal povezan sa slučajem s medijima.

Na kraju su zatražili da se dokazi koje je vlada navodno pustila u javnost sakriju, tvrdeći da je to kršenje pravila krivičnog postupka.

Njegovi advokati su u izjavi naveli da je "vladina zavjera" spriječila Kombsa da ima pošteno suđenje zbog navodno lažnih izjava koje se iznose u medijima. Također su ukazali na snimke iz 2016. koje su nazvali "najgnusnijim primjerom" navodnog curenja informacija.

Podsjećamo, Šon Didi Kombs (Sean Diddy Combs) optužen je u otpečaćenoj krivičnoj optužnici po tri tačke, u kojima se navodi da je seksualno zlostavljao žene, te ih tjerao na učestvovanje u seks-zabavama i drogiranje koristeći se prijetnjama i nasiljem.

Osim toga optužen je i za trgovinu ljudima i vođenje zločinačke organizacije.

U manje od 24 sata, javilo 12.000 navodnih Didijevih žrtava i svjedoka. Kombs se izjasnio kao nevin po navedenim optužbama, te mu je određen pritvor do suđenja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.