JE LI MU RANO?

Armani (90) najavio: Planiram u penziju za dvije ili tri godine

Armani ima 90 godina i dosad je bio škrt na riječima o planovima o nasljeđivanju kompanije koju je osnovao 1975.

Instagram

D. H.

prije 10 sati 57 minuta

Giorgio Armani, osnivač istoimene italijanske modne marke, rekao je u intervjuu objavljenom u nedjelju da se planira umiroviti u sljedeće dvije ili tri godine.

Armani ima 90 godina i dosad je bio škrt na riječima o planovima o nasljeđivanju kompanije koju je osnovao 1975. godine i koju još čvrsto kontrolira.

"Još uvijek si mogu dati dvije ili tri godine na čelu tvrtke. Ne više, ne bi bilo dobro", rekao je za talijanski list Corriere della Sera.

Ko će naslijediti njegovo carstvo?

Armani je rekao da ima nemirne noći u kojima sanja o budućnosti u kojoj "više ne moram biti taj koji govori 'da' ili 'ne'." Dodao je da je primio "malo upornije" prijedloge potencijalnih vanjskih investitora u svoju tvrtku, "ali trenutno ne vidim nikakva mjesta".

Kako nema djece na koju bi to mogao prenijeti, spekuliralo se o dugoročnoj budućnosti Armanijeva carstva i hoće li, u industriji kojom dominiraju luksuzni konglomerati kao što su LVMH i Kering, uspjeti zadržati neovisnost koju on cijeni.

U intervjuu za Corriere della Sera, Armani je rekao da je "izgradio neku vrstu strukture, projekta, protokola" koji će upravljati njegovim nasljeđivanjem, ne navodeći pojedinosti.


Načela upravljanja

Prošle je godine Reuters izvijestio o dokumentu koji čuva javni bilježnik u Milanu, a koji postavlja buduća načela upravljanja za one koji će naslijediti tvrtku, te o drugom dokumentu koji detaljno opisuje pitanja uključujući zaštitu radnih mjesta u tvrtki.

Očekuje se da će među Armanijevim nasljednicima biti njegova sestra, još tri člana obitelji koji rade u tvrtki, dugogodišnji suradnik i partner Pantaleo Dell'Orco te jedna dobrotvorna zaklada.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.