OTKRIVAMO

Legendarni glumci kuju planove da nasmiju publiku: Maca i Đuro uskoro zajedno nastupaju

Najbolje je kod kuće, da se ne lažemo, rekao je Marinković

Marinković i Đurić: Spremaju predstavu. Instagram

prije 5 sati 13 minuta

Voditelj i glumac Dragan Marinković Maca radi punom parom, a za "Dnevni avaz“ je otkrio da će uskoro sarađivati s Brankom Đurićem Đurom, poznatim bh. glumcem i komičarem.

- Đuro i ja radimo dan za danom, on "Đurologiju“, ja "Ženu“, u Kirusu krajem godine, tamo negdje oko katoličkog Božića. Ne znam ni ja još datume, ali nas dvojica uskoro možda budemo počeli i nešto zajedno raditi, da uradimo neki komad. U pregovorima smo. 

On je sad trenutno u Poljskoj, snima neki film, uči poljski, pa sam ga ja malo podučavao; Poljakinje, Čehinje i ostalo, ali nije prošao kroz te agonije po Makarskoj rivijeri, ja jesam, tako da, dogovaramo se. 

Marinković: Priprema novu predstavu. Instagram

Trebali bismo se naći početkom novembra, pa da „malo bacimo“ koju pametnu, ne samo "šuplju“ oko zajedničkog nastupa – kazao je Marinković.

Nova predstava

Marinković se sada bavi novom predstavom u kojoj glumi s Natašom Aksentijević, srbijanskom glumicom, voditeljicom i komičarkom.

- Počeo sam raditi novu predstavu od jednog mladog pisca. Tu igramo Nataša Aksentijević i ja. Dečko koji je pisao je i glumac inače. Radim predstave, krenula je turneja. Uskoro sam u Sarajevu. Bit ću u Coloseumu sa kabareom. Ne znam ni ja gdje sam više. Svi koji vole da znaju gdje sam, najbolje je da pogledaju moj story – rekao je Marinković.

Turneja po BiH

Istakao je da planira turneju po BiH, prije ramazana, krajem februara naredne godine. Razmislit će koji će to biti gradovi i koje predstave.

Đuro: Hara s "Đurologijom“. Instagram

Na pitanje šta očekuje od sarajevske publike, kazao je da kada dođe u Sarajevo osjeća se kao kod kuće.

- Šta ću očekivati?! Lijepo, s rajom. Šta ćeš očekivati od raje?! Ništa drugo. Najbolje je kod kuće, da se ne lažemo – rekao je Marinković za "Dnevni avaz“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.