SKANDAL

Koncert je poklon „Dugmeta“ i nema veze s Gradskom upravom!

Koncert se održava povodom otvaranja zimske sezone na Bjelašnici, a reklamira se u okviru gradskog dočeka Nove godine

„Bijelo dugme“: Sviraju na Bjelašnici 29. decembra. Arhiva

Piše: E. Trako

18.12.2018

Najava koncerta „Bijelog dugmeta“ na Bjelašnici 29. decembra, koji će biti održan povodom otvaranja zimske sezone, završila je na bilbordima Gradske uprave kojima se promovira doček Nove godine u Sarajevu.  

Adis Gojak, producent „Bijelog dugmeta“, za „Dnevni avaz“ je jučer kazao da oni nemaju ništa s dočekom Nove godine i da su potpisali ugovor s agencijom „Altermedia“ isključivo za koncert na Bjelašnici.

Troškovi i sponzori

On naglašava da koncert „Bijelog dugmeta“ ne finansira Grad, već se radi o klasičnom poklonu Sarajevu, Sarajlijama i Bjelašnici.

- Zahtjev Gorana Bregovića i cijele ekipe je bio da ovaj koncert bude besplatan i da bude poklon „Bijelog dugmeta“ Bjelašnici. Dogovor je da sve troškove pokriju sponzori, da nijedna marka ne ide iz budžeta, da se novac ne uzima od naroda - rekao nam je Gojak.

Kaže da je on lično obećao da će koncert „Bijelog dugmeta“, ako se bude radio, biti besplatan.

Sporni plakat Gradske uprave

- Sad se ovo pretvorilo u nešto što se nama ne dopada. Ispada da je to koncert koji će se održati u sklopu organizacije Grada Sarajeva, sad se tu priča o nekakvim budžetima, a to nije tačno! Da nema veze s Novom godinom govori i podatak da je prvi termin koji se spominjao bio 15. decembar, međutim, „Dugme“ je bilo zauzeto, pa se spominjao 22. decembar, i mi smo na kraju predložili 29. decembar. Ljudi iz agencije „Altermedia“, koja organizira koncert za ZOI '84 su to prihvatili - dodaje Gojak.

 Dvije potvrde

I direktori „Altermedije“ Rešid Muratović i preduzeća ZOI '84 Nevres Alispahić su nam potvrdili da se koncert ne održava u organizaciji Gradske uprave.

- Ovo je klasični patriotski čin Gorana Bregovića. On je odbio svirati na Jahorini da bi došao na Bjelašnicu – kaže Alispahić.

O svemu ovome željeli smo čuti i stav Gradske uprave i gradonačelnika Abdulaha Skake (SDA).

Do zaključenja ovog izdanja „Dnevnog avaza“ odgovora na pitanje ko je postavio najavu koncerta „Bijelog dugmeta“ na zvanične bilborde Gradske uprave novogodišnjeg dočeka nije bilo. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.