VRIJEDNO PRIZNANJE

Billboard tinejdžericu proglasio ženom godine

Olivija Rodrigo je poharala svjetske top liste zahvaljujući debitantskom album "Sour"

Olivija Rodrigo. Agencije

L. K. P.

7.2.2022


Olivija Rodrigo (Olivia), 18-godišnja muzička senzacija, dobitnica je prestižne nagrade za ženu 2022. godine koju dodjeljuje Billboard.

Prije Olivije, ovu prestižnu nagradu osvojile su i između ostalih i Lejdi Gaga (Lady), Tejlr Svift (Taylor Swift) i Kardi Bi (Cardi B).

Nagrada će joj biti svečano uručena na dodjeli Billboard Women in Music Awards koja će se održati 2. marta.

Olivija Rodrigo je poharala svjetske top liste zahvaljujući debitantskom album "Sour", a svih 11 pjesama svrstalo se u top 30 na Billboard Hot 100 listi, što je čini prvom muzičarkom kojoj je to pošlo za rukom.

Dodjela nagrada održat će se u YouTube Theatreu u Hollywood Parku u Los Anđelesu, a voditeljica ceremonije bit će Kjara (Ciara).

- Olivijin put do superzvijezde ulazi u legendu pop muzike. Njen talent pripovjedačice i tekstopisca učinio je jednom od najautentičnijih i najuzbudljivijih novih umjetnika koji su se pojavili na sceni posljednjih godina, rekla je urednica Billboarda Hena Karp (Hannah).

Osim Olivije, Billboardove nagrade primit će i Gabi Baret (Gabby Barrett), Fibi Bridžers (Phoebe Bridgers), Doha Ket (Doja Cat), Karol G, Boni Rait (Bonnie Raitt) i Saweetie.



Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.