MUZIČKI SUSRETI

Jašar Ahmedovski iz Beograda za "Avaz": Ne znači da neću ići na plastične operacije

Bog je svakom nešto dao posebno, a meni, eto, ovaj moj glas

Ahmedovski: Volim svaku boru na licu. Ivana Stevanović

B. Šišić

5.4.2023

Jašar Ahmedovski, pjevač narodne muzike, svoju višedecenijsku karijeru gradi bez tračeva i ogovaranja. Ni godine ni dugogodišnje pjevanje glasu ovog pjevača nisu mogli ništa.

Samo broj

- Svi koji tako misle, ja im zahvaljujem od srca. To je, jednostavno, tako, dragi Bog je svakom nešto dao posebno, a meni, eto, ovaj moj glas, koji me baš dobro služi. Bilo mi je teško tokom pandemije jer nisam imao javne nastupe, ne zbog novca, već zbog publike, druženja i zbog ovog mog glasa, jer nisam mogao da pjevam, da ljude razveseljavam.

Ipak, s druge strane, odmorio sam se od svega, od putovanja, poziva… Bio sam se posvetio sebi, treninzima i zdravom životu. Veći dio vremena provodio sam u kući u Turskoj - kazao je Ahmedovski iz Beograda za “Avaz”, a govorio je i o starenju, tračevima, Sarajevu…

Da li treninzima pokušavate zaustaviti starenje?

- Starenje je proces koji svakog čeka, godine su tu i one se sakriti ne mogu. Ali, s druge strane, ja uvijek kažem da su godine samo broj, a treninzima, prije svega, želim ojačati svoj imunološki sistem, da se osjećam zdravije, pokretnije.

Slike koje postavljam na društvenim mrežama iz teretane su samo poziv ljudima da misle na sebe, da čuvaju svoje zdravlje i da se vode onom parolom “bez sporta nema života“. Poslije svake te moje objave ima raznih komentara, ali uglavnom su pozitivni.

Nedavno je objavljeno da se namjeravate podvrgnuti i plastičnim operacijama…

- Što se tiče plastičnih operacija, do sada zaista nisam radio ništa, ali što ne znači da neću u budućnosti. Za sada sam zadovoljan kako izgledam i svaku boru na licu volim jer su one dokaz šta sam svašta u životu doživio i preživio. To je ciklus života i ne možemo protiv toga. Ja sam uvijek karijeru gradio na dobrim i kvalitetnim pjesmama, a ne ljepotom i izgledom.

Jašar Ahmedovski. Instagram

Pošten čovjek

Danas se karijera gradi dobrim i sočnim tračem, a malo se misli na pjesmu…

- Pa, ja sam uvijek to radio obrnutim smjerom. Jedan trač ili ogovaranje kolega može veoma kratko da te drži na površini. Tračevima gubiš veliki broj kolega, niko ti više ne vjeruje, a i sve je to kratkog daha. U ovom našem poslu veoma je bitna, kako prije tako i danas, dobra i kvalitetna pjesma i biti dobar i pošten čovjek. Tako sam vaspitan da karijeru ne gradim na tračevima, mada su mi mnogi novinari i menadžeri upravo to predlagali. Ali sve sam to odbio. Nikada nisam volio biti u centru pažnje. Ovaj posao je ljubav, a ne samo da se zaradi novac.

Možda bih bio kardiolog

Da niste svojevremeno iz Sjeverne Makedonije otišli u Sarajevo, da li biste imali ovako uspješnu karijeru?

- Da, dobro pitanje i mislim da ne bih. Moj otac je bio ljekar, dosta sam znao iz te branše, učio sam uz njega. U Sarajevo sam došao da upišem Medicinsku školu na Bjelavama, ali pjesma je bila jača. Da nije tako, možda bih danas bio neki ljekar, recimo, kardiolog.

U kući sam u jednoj sobi napravio i teretanu, jednostavno da ne moram ići u javne.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.