"SWIFTPOSIUM"

Zbog ove pjevačice se okupljaju naučnici: Ima nevjerovatan utjecaj

U Astraliji će se održati prvi svjetski međunarodni akademski simpozij o utjecaju Tejlor Svift

Tejlor Svift. Instagram

L. S. R.

22.9.2023

Astralija se sprema održati prvi svjetski međunarodni akademski simpozij o utjecaju  Tejlor Svift (Taylor Swift), prenio je BBC.

Turneju Eras ruši rekord

"Swiftposium" će istražiti utjecaj megazvijezde na sve, od muzičke industrije do kulture i ekonomije. 

Organizatori trodnevnog događaja nadaju se da će privući naučinke iz cijele azijsko-pacifičke regije. Održat će se u februaru, iste semice kada Svift dovodi svoju turneju Eras, koja ruši rekorde, u Australiju.

Svift, koja je postala zvijezda kao tinejdžerica, našla se u središtu velikih kulturnih trenutaka i rasprava tokom svoje karijere. 

Ova 33-godišnjakinja je postala jedan od najbolje plaćenih i najnagrađivanijih izvođača svih vremena, izazivajući rasprave o svemu, od tantijema za streaming i vlasništva nad glazbom do mizoginije i kulture bojkota.

Učinak njene turneje Eras Tour toliki je da je srušila stranice za prodaju karata, stručnjaci su skovali novi trend "Swiftonomics", a mjesta poput Viktorije u Australiji požurila su s reformom zakona o preprodaji ulaznica.

Ona je pravi fenomen

- Ona je pravi fenomen - rekla je za BBC organizatorica "Swiftposiuma" Dženifer Beket (Jennifer Beckett) sa Univerziteta u Melburneu.

Iako je ideja za događaj započela poluozbiljnim tvitom ranije ove godine, brzo je dobila podršku sedam univerziteta širom Australije i Novog Zelanda.

-Svjetski čelnici je mole da dovede Eras Tour u njihovu zemlju zbog ekonomskih koristi koje donosi - dodala je Beket.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.