PREMINUO U 65. GODINI

Tužno oglašavanje supruge Salema Sihirlića: "Borba s bolešću trajala punih devet mjeseci"

Salem je iza sebe, osim supruge, ostavio neutješnog sina Enisa, kćerku Lejlu i unuke

Salem Sihirlić. Facebook

D. R.

9.1.2024

Salem Sihirlić preminuo je 8. januara 2024. godine u Mostaru, u 65. godini, a vijest o njegovoj smrti potvrdila je njegova supruga Cica ističući da je Sihirlićeva borba s bolešću trajala punih devet mjeseci.

- Imao je moždani udar, izliv krvi na mozak. Bio je u komi, budio se i kada je stanje naizgled bilo bolje otišao je na rehabilitaciju u Banja Luku. Međutim stanje se pogoršalo i vratili su ga u Mostar - rekla je Cica koja nije gubila nadu da će se Salem oporaviti.

- Borili smo se i vjerovali da će sve biti dobro, ali izgleda da je moralo ovako. Eto, mlad čovjek…Preminuo je noćas u 12.05 sati - dodala je pjevačeva supruga sa knedlom u grlu.

Salem je iza sebe, osim supruge, ostavio neutješnog sina Enisa, kćerku Lejlu i unuke.

- Sin je muzičar, krenuo je očevim stopama. Završio je Muzičku akademiju, klavir, a sada radi u školi i svira svadbe i razne događaje. Vrstan je muzičar. Djeca su velika i izveli smo ih na pravi put - rekla je Cica.

Njegovi prijatelji, kolege i pratioci izrazili su na društvenim mrežama duboko žaljenje zbog gubitka jednog od najtraženijih izvođača narodne i folk muzike u Bosni i Hercegovini.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.