I TO SE DOGAĐA

Milica Pavlović pokradena: Tuži koleginicu zbog autorskih prava

Adamu je objavila pjesmu pod imenom „Eipes“, a kao autora je navela Mihalisa Kuinelisa

Milica Pavlović - Avaz
Milica Pavlović - Avaz
Milica Pavlović - Avaz
Milica Pavlović - Avaz
Milica Pavlović - Avaz
+21
E. T.

11.5.2024

Milica Pavlović ponovo se nalazi u središtu skandala oko autorskih prava. Hit muzičke zvijezde, „Tačno tako“, dvije godine nakon famoznog sukoba sa Anom Nikolić i pjesme „Provereno“, bez dozvole autora i izvođača, snimila je grčka pjevačica, Ivi Adamu, prenose regionalni mediji.

Adamu je objavila pjesmu pod imenom „Eipes“, a kao autora je navela Mihalisa Kuinelisa, uprkos tome što je kompozitor originalne verzije čuveni Fivos Tasapoulos, sa kojim Pavlovićeva godinama unazad uspješno sarađuje.

Kako dalje prenose mediji, Fivos uveliko razmišlja da potraži pravdu na sudu i protiv Ivi podnese višemilionsku tužbu, za šta mu je neophodna dozvola pjevačice.

“Fivos je sve ozbiljniji u namjeri da tuži Ivi Adamu zbog očigledne krađe pjesme i traži ogromnu odštetu, ali mu je za to prethodno potrebna i dozvola Milice Pavlović. Grk se nedavno javio Pavlovićevoj s namjerom da se dogovore i kako bi vidio šta ona misli na ovu temu, ali Milica je još uvijek neodlučna. Užasno je što je Ivi toliko očigledno „maznula“ pjesmu, pogotovo refren, a jedino je kraj nespretno izmijenjen”, priča izvor za medije, pa objašnjava iz kog razloga je Fivosu neophodna Miličina dozvola.

“Milica od skandala sa jednim kolegom, ali i zbrke oko pjjesme „Provereno“, sa svim kompozitorima od kojih kupuje numere potpisuje ugovor da autori prvih pet godina nemaju apsolutno nikakava prava oko toga kome će da ustupe pjesmu, već su u obavezi da se konsultuju sa njom. Iz tog razloga, Milica plaća najmanje 60 posto skuplje sve kompozicije koje objavljuje. Na taj potez se odlučila zbog pređašnjih neprijatnih situacija, a ponajviše zbog skandala sa Anom Nikolić, kada je pjevačica željela da se okoristi o Miličinu slavu i „hajp“ za vrijeme albuma „Posesivna“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.