VISOKO

Spuštena zavjesa na sedmi po redu Ljetni festival u parku "Ravne 2": Goca Tržan priredila spektakl

Publika je horski s Gocom pjevala njene najveće hitove

Sjajan koncert Goce Tržan - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2
N. Sm.

23.6.2024

Koncertom regionalne muzičke zvijezde Goce Tržan, koji je održan u subotu 22.juna u parku „Ravne 2“, spuštena je zavjesa na još jedan festival povodom početka ljeta u Bosanskoj dolini piramida, u organizaciji Fondacije „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“. Ponovo je nekoliko hiljada posjetilaca ispunilo park „Ravne 2“, a onda i uživalo u sjajnom nastupu Goce Tržan. – Provela sam fantastičan dan u društvu dr. Osmanagića, svašta novo sam saznala, a neka saznanja i potvrdila. Nadam se da će vam svima biti lijepo kao što je meni otkako sam došla u Visoko. Ovo je moj prvi koncert u Visokom i nadam se da je ova večer posebna za sve vas koliko je za mene. – kazala je prije početka nastupa Goca.

Publika je horski s Gocom pjevala njene najveće hitove, ali i brojne hitove pop muzike koje je Goca samo za ovu priliku izvela pred visočkom publikom.

Inače, trećeg dana festivala, pored koncerta Goce Tržan, održani su i drugi interesantni događaji, pa su tako svi prisutni imali priliku prisustvovati predavanju dr. Dragana Marinkovića, „Dan prirodne medicine: Interaktivna predavanja i primjeri iz prakse“, promociji sedam knjiga dr. Semira Osmanagića na engleskom jeziku pod nazivom „Real History“, ali i grupnoj meditaciji koju je vodio Vedran Mikuličić iz Splita. 

– Iza nas je još jedan izuzetno uspješan festival koji organizujemo sedmu godinu zaredom a povodom dolaska ljeta i ljetnog solsticija. Siguran sam da su svi naši posjetioci ovih dana uživali u programima koje smo im pripremili, a mi već od danas počinjemo s pripremama za narednu godinu i za nove programe koje ćemo pokloniti posjetiocima Bosanske doline piramida – kazao nam je dr. Semir Osmanagić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.