MUZIČKI SVIJET U ŠOKU

Iznenada preminuo Šifti Šelšok (49), vlasnik legendarnog hita "Butterfly"

Dugo se borio s ovisnošću o drogama te se pojavljivao u raznim rijaliti programima kako bi se lakše riješio ovisnosti

Šelšok se proslavio ranih 2000-ih. YouTube

E. Ag.

25.6.2024


Šifti Šelšok (Shifty Shellshock), frontmen rok grupe „Crazy Town“, preminuo je u dobi od 49 godina, prenosi Newsweek.

Šelšok, čije je pravo ime bilo Set Binzer (Seth), preminuo je 24. juna, a pjevač je pronađen u svom domu. Za sada nije poznat uzrok smrti.

Šelšok se proslavio ranih 2000-ih s „Crazy Townom“, koji je osnovao 1999., a čiji je najveći hit bio "Butterfly", koji je bio broj jedan na ljestvicama diljem svijeta, uključujući Billboardovu Hot 100 ljestvicu.

Bend je 2002. izdao drugi album, ali se ubrzo raspao. „Crazy Town“ ponovno su se formirali 2007. i objavili svoj treći album, ‘The Brimstone Sluggers‘, 2015. godine. Šelšok je imao uspješne projekte i izvan „Crazy Towna“.

Dugo se borio s ovisnošću o drogama te se pojavljivao u raznim rijaliti programima kako bi se lakše riješio ovisnosti. Imao je i problema sa zakonom, pa je tako 2012. bio osuđen na tri godine uvjetne kazne zbog posjedovanja droge. Također je priznao u intervjuu za Rolling Stone 2001. da je bio uhapšen zbog krađe u trgovinama i da je godinama konzumirao droge, a također ih i ilegalno prodavao.

- Počivaj u miru, Šifti. Ovisnost je je*** stvar. Stvarno sam se nadao da će se promijeniti stvari kod tebe - glasio je jedan od komentara na njegovom Instagramu nakon vijesti o smrti, piše Jutarnji.hr.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.