NJU DŽERZI

Tuga u domu velikog muzičara: Džon Bon Džovi ostao bez najvećeg oslonca

Naša majka bila je snaga na koju se moralo računati, njen duh i stav oblikovali su ovu porodicu, izjavio je Džon

Džon Bon Džovi. Facebook

E. Ag.

10.7.2024

Preminula je Kerol Bondžovi (Carol Bongiovi), majka Džona Bon Džovija (Jon Bon Jovi), javlja magazin People. Imala je 83 godine.

Kerol je preminula u medicinskom centru u Nju Džerziju, tri dana prije 84. rođendana.

- Naša majka bila je snaga na koju se moralo računati, njen duh i stav oblikovali su ovu porodicu. Jako će nam nedostajati - rekao je 62-godišnji muzičar.

Kerol je rođena u Pensilvaniji. Godine 1959. pridružila se marincima te služila svojoj zemlji, a tamo je upoznala i svog supruga Džona Bondžovija. Iza sebe je ostavila supruga i tri sina - Džona Bon Džovija, Entonija (Anthony) i Metjua (Matthew) te osmero unučadi.

Kerol je iza sebe ostavila supruga i tri sina. Facebook

Bon Džovi je u ranijim intervjuima često isticao kolika su mu roditelji bili podrška tokom karijere.

- Uvijek su me podržavali, što je bilo nevjerovatno. Jer sam mogao doći kući u jedan ili dva ujutro, a morao sam biti u školi do osam sati. Samo su rekli - dođi na vrijeme za školu, znaš da je to tvoja odgovornost, ali slijedi svoj san - rekao je jednom prilikom.

- Čak i ako doista nisi bio dobar u svom poslu, ako si vjerovao da jesi, mogao si raditi na tome. Kako sam postajao stariji, shvatio sam da je to veliki dar koji sam dobio od svojih roditelja. Oni su doista vjerovali u mantru Džona Kenedija (John Kennedy) o odlasku na Mjesec.

- Da, naravno da možeš ići na Mjesec. Samo idi, Džoni. I eto me - govorio je o svojoj majci muzičar u intervjuu za The Big Issue 2020. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.