EMOTIVNA SARADNJA

Alka Vuica: Pjesmu koju sam napisala za sebe, dala sam Ani Bekuti

Nevjerovatno je kakvu emociju ima ta žena, drago mi je da smo se prepoznale i da smo sarađivale

Alka Vuica. Instagram

A. P.

18.7.2024

Alka Vuica, popularna pjevačica i tekstopisac, napisala je brojne tekstove za sebe i svoje kolege.

Tako je napisala i većinu tekstova za posljednji album Ane Bekute, te je nedavno otkrila da se uvijek raduje saradnji sa njom. 

- Presretna sam jer sam imala priliku da sarađujem sa Anom. Osim što je predivan čovjek i vrhunska je umjetnica koja pjeva stvarno fantastično. Mislim da je svakom autoru nešto predivno da napiše pjesmu za nju i da Ana to ovjekoveči svojim glasom. Nevjerovatno je kakvu emociju ima ta žena, drago mi je da smo se prepoznale i da smo sarađivale. Napisala sam većinu pjesama za njen album, strašno sam sretna zbog toga – rekla je Alka za Grand. 

Ana Bekuta. Instagram

Također, otkrila je kako je jednu pjesmu koju je napisala za sebe Ana otpjevala.

- Uvijek je bolje kada poznajete priču i kada znate za koga pišete, ali to nije uvijek tako. Nekada pjesme nastanu, pa tek kasnije znate kome ćete je ponuditi. Neke pjesme koje je Ana otpjevala nisu bile napisane za nju, jedna je bila pisana za moj album "Kasno da se kajem“, ali sam je na kraju ponudila Ani. Drago mi je da tu pjesmu nisam otpjevala ja, jer bi ostala zatvorena, a sa njenom interpretacijom pjesma će sigurno postati evergrin. Ne treba nikada žuriti, pjesma će uvek naći izvođača, nekada može da se učini da je pjesma za vas, a zapravo nije. Ja nekada krenem da pišem za nekoga, pa na kraju kažem da je ta pjesma za mene - dodala je pjevačica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.