POJAVIO SE SNIMAK

Mlađe generacije ne znaju koreografiju za "Macarenu": Smislili su novi ples?!

Osjećam se tako staro, rekla je Lopez

Isječak iz snimka. Screenshot

E. T.

21.7.2024

Hit pjesma “Macarena” španskog pop dua Los del Rio izašao je 90-ih godina i od tada se na tu pjesmu pleše prepoznatljivi ples kojima je svima dobro poznat, ali čini se ne i mlađim generacijama.

Na TikToku pojavio se snimak na kojem mladi ne znaju baš koreografiju za ovu pjesmu. Generacija Z smislila je svoj ples i  milenijalci su šokirani. Tiktokerica Arlet Lopez (Arleth) na jednom je slavlju snimila grupu mladih muškaraca kako plešu "Macarenu" na svoj način.

@frikenarleth Im scared why they dancing the macarena like that🧍🏻‍♀️😭 #macarena #whatsgoingon #quinceañera #elpaso #fyp ♬ original sound - Arleth Lopez

- Osjećam se tako staro. Zašto plešu ovako - rekla je i usmjerila kameru prema momcima.

U komentarima ispod videa koji je u sedam dana skupio gotovo 10 miliona pregleda javili su joj se brojni korisnici TikToka.

"Bila sam na sestrinoj maturi i niko nije znao ples", "Ali ovako se ne pleše Macarena", "Nema šanse da su promijenili čak i Macarenu", "Ko god da je promijenio ples na Macarenu definitivno nema budućnost", "Plesni pokreti na Macarenu se nikad ne smiju mijenjati, to mora biti ilegalno", neki su od komentara.

Na videu ispod pogledajte koreografiju za "Macarenu".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.