OSTALA JE ODUŠEVLJENA

Nina Badrić prisustvovala koncertu Adel: Ono što je rekla o njenom nastupu, iznenadilo je mnoge

Mislim da je koštala 40 miliona eura i vjerojatno je to najveći video wall koji trenutno postoji, navela je Badrić

Nina Badrić. Instagram

E. T.

1.9.2024

Hrvatska pjevačica Nina Badrić otputovala je u Njemačku kako bi slušala i gledala nastup slavne pjevačice Adel (Adel) u Minhenu (München), gdje je u društvu nekoliko desetina hiljada ljudi uživala u audiovizuelnom spektaklu.

Nastup britanske muzičarke toliko ju je oduševio da mu je odlučila posvetiti dvije objave na Instagramu.

- Spektakularna bina, zapravo čitav Adel grad koji je sagrađen za potrebe turneje je nešto što ostaje samo želja i san za nas domaće muzičare. Mislim da je koštala 40 miliona eura i vjerojatno je to najveći video wall koji trenutno postoji - započela je Nina svoju objavu.

- A sinoć je na bini postojala samo muzika. Pjevačica i njen bend koji je bio potpuno u njenoj službi i gotovo nevidljiv s povremenim gostujućim gudačima. Glas u prvom planu old school pristup koji u ovim vremenima zasićenim svim mogućim wow efektima i brzopoteznim forama djeluje pomalo arhaično, a iznad svega prekrasno. Ovo je koncert koji se sluša, a ona je vokalno superiorna i iznad svega duhovita. U moru jeftinih fora prelijepa Adel strši kao svjetionik muzike za sve one koji se još uvijek na koncertima žele naježiti, plakati, ali i nasmijati se. Isplatilo se potegnuti s Hvara do Minhena - napisala je Nina te dodala da joj Adel dala inspiraciju za njen koncert u zagrebačkoj Areni, koji je najavljen za 30. novembra ove godine.


Mnogobrojni Ninini fanovi javili su joj se u komentarima. 

"Draga Nina, tako se ja osjećam kada na binu izađete vi", "Mi smo takvu emociju osjetili na tvojim koncertima", "I ti si divna kao i ona, prirodna i predivna", nizali su se pozitivni komentari ispod pjevačicine objave.


Podsjećamo, početkom juna Nina Badrić najavila je koncert u zagrebačkoj Areni.

- Dragi moji, čast mi je najaviti da stižem 30. novembra u zagrebačku Arenu, ponovo! Ulaznice su u prodaji, još malo pa nestalo - objavila je u eteru radija Bravo. Badrić je u Areni nastupala 2020. godine, na samom početku pandemije koronavirusa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.