OTVORENO

Đula Drini, pjevačica "Zvezda Granda", o karijeri, pjesmama i takmičenju: Želim da moja kćerka bude ponosna na roditelje

Kada me Šemsa Suljaković pozvala na svoj nastup u jedan klub kad sam imala 17 godina, to je bio početak mog muzičkog puta, kazala je Drini

Pjevačica iz Cazina napravila velike stvari. E. Tihak / Avaz

3.9.2024

Bh. pjevačica Đula Drini, porijeklom iz Cazina, ostavila je trag na muzičkoj sceni nakon što se plasirala u finale popularnog muzičkog takmičenja „Zvezde Granda“. Đula je u razgovoru za „Dnevni avaz“ govorila o putu kroz takmičenje, ali i svojoj karijeri u budućnosti.

Razgovor smo vodili na 35. spratu „Avaz Twist Towera“.

Prvi projekt

Nakon takmičenja Drini je intenzivno počela raditi na svojoj karijeri, pa je već objavila svoju prvu pjesmu.

- Nakon takmičenja potrudila sam se da se odmorim sa svojom porodicom. Kada sam osjetila da sam spremna za nove projekte i pjesme, nastavila sam u tom smjeru i snimila tri pjesme. Jedna pjesma je već izašla i veoma sam ponosna na nju. Jedva čekam da čujete i preostale dvije, koje ću predstaviti u novoj sezoni „Zvezda Granda“ – kazala je Drini.

Đula Drini na 35. spratu „Avaz Twist Towera“. E. Tihak / Avaz

Otkrila je i ko joj je od učesnika i kolega čestitao na novoj pjesmi i pružio podršku.

- Vaša sugrađanka Nađa Mujezinović mi je čestitala na pjesmi i pozdravljam je ovim putem. Također, dosta drugih takmičara, uključujući Inela Nukića, Rijada Rahmanovića, sve su to takmičari iz Bosne koji su bili u finalu, a koji su mi čestitali na pjesmi bez ikakve sujete. Hvala im mnogo na tome, uzvratit ću im sigurno na svaki njihov uspjeh – rekla je Drini.

Talent za muziku naslijedila je od oca, a sada je otkrila i nešto više o tome.

- Moj otac je dugogodišnji muzičar, svira klavir, nekad je svirao i harmoniku. Sarađivao je s mnogim pjevačima, među njima i sa Šemsom Suljaković. Kada me Šemsa pozvala na svoj nastup u jedan klub kad sam imala 17 godina, to je bio početak mog muzičkog puta. Tada sam zaradila svoju prvu dnevnicu – kazala je Drini.

Nova pjesma

Đulina nova pjesma „Dečko boli glava“ naišla je na pohvale od njene publike.

- Ja sam i htjela da pjesma bude baš takva, da malo razbudim narod, da počnu da plešu, da se zabavljaju, dosta je bilo plakanja, suza i svega toga. Naravno, nisam bježala od svog stila, opet je to modernija pjesma, ali ima prizvuk svih onih starih narodnjačkih pjesama, pa sam i željela da to bude baš takav miks – rekla je Drini.

Drini: Nađa Mujezinović mi je čestitala na pjesmi. E. Tihak / Avaz

Dodala je i kako joj je najveća inspiracija i motivacija njena kćerka.

- Najveća motivacija mi je moja kćerka Alina. Zbog nje se trudim, postignuća koja sam ostvarila su zbog nje i moje porodice. Moja porodica me podržava i pomaže mi, tu su kada prolazim kroz stresne periode – kazala je ona.

Drini uspijeva uskladiti poslovne i privatne obaveze, a otkrila nam je i kako joj to polazi za rukom.

- Mislim da će mi kćerka Alina kasnije zahvaliti zbog truda koji sada ulažem. Želim da bude ponosna na svoje roditelje – kazala je Đula Drini za „Avaz“.

Podrška porodice

Na takmičenje „Zvezde Granda“ prijavila se na nagovor oca i muža.

- Oduvijek sam pratila „Zvezde Granda“. Kada sam počela da se bavim muzikom, otac mi je predložio da se prijavim, ali sam osjećala da sam mlada, nedovoljno spremna. Kasnije, kada sam stekla iskustvo, prijavila sam se zahvaljujući podršci mog muža i porodice. Sada imam mnogo više posla i projekata – kazala je Drini.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.