SRUŠIO SE TOKOM NASTUPA

Preminuo Metin Arolat: Turska muzička scena se oprašta od kolege

Na sceni mu je u jednom trenutku pozlilo, kaže njegova prijateljica

Metin Arolat. Instagram

A. P.

prije 6 dana

Poznati turski pjevač Metin Arolat preminuo je u 53. godini života nakon što se iznenada srušio tokom nastupa u jednom istanbulskom hotelu.

Njegov menadžer Halil Čildirim (Cıldırım) kasnije je potvrdio da se radilo o srčanom udaru.

Pjevač se srušio na nastupu, prisutni su brzo reagovali i pružili mu prvu pomoć, no nije bilo spasa. Pjevač je prevezen u bolnicu, ali ni ljekari mu nisu mogli pomoći.

Metin Arolat. Društvene mreže

Njegova prijateljica Demet Sagiroglu bila je u tom hotelu i opisala je što se dogodilo.

- Bio mi je vrlo blizak prijatelj, bio mi je kao rođeni brat, vrlo poseban. Ponovno je bio na dijeti. Kod nas su uvijek prisutne te ''smrtonosne dijete''. Vjerojatno mu srce nije izdržalo. Otišao je s osmijehom. Njegov menadžer je tako rekao. Bio je vrlo veseo. Njegova obitelj je u Izmiru, a u Istanbulu nije imao nikoga. Prije nekoliko godina izgubio je majku, što mu je također teško palo. S menadžerom je došao na posao nasmijan i veseo. Na sceni mu je u jednom trenutku pozlilo. Nakon 20 minuta na bini, otišao je iza kulisa i skinuo košulju. Zatim je rekao da mu ruka trne. Poslije su ga pregledali, a onda je rekao: ''Dajte mi košulju, dobro sam.'' Ponovo se vratio na scenu, ali je ubrzo ponovo pao - prepričala je Sagiroglu.

Otišao je sa osmijehom

Sagiroglu je objasnila i da su mu pružali stručnu zdravstvenu pomoć, ali neuspješno. 

- Njegovo srce je stalo prije dolaska hitne pomoći, a zatim su ga oživjeli u kolima hitne. Na putu mu je srce ponovo stalo. Njegovim voljenima želim strpljenje. Vjerujem da je otišao na bolje mjesto, jer je otišao s osmijehom. Uvijek je imao osmijeh na licu - zaključila je njegova prijateljica. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.