ISTUPILA U JAVNOST

Ko je žena koja je raskrinkala Pi Didija: Optužila repera pa tražila nagodbu od 30 miliona dolara

Tvrdila je da ju je tukao, prisiljavao da konzumira drogu i natjerao je da ima odnos sa muškim prostitutkama dok je on snimao

Pi Didi, Kesi - Avaz
Pi Didi, Kesi - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1
E. Ag.

prije 2 sata 11 minuta

Rep mogul Šon Kombs, poznatiji kao Paf Dedi ili Pi Didi, uhapšen je u Njujorku, a o njegovim djelima sada bruji cijeli svijet.

Poznati pjevač optužen je za reketiranje, seksualnu trgovinu, kao i organizovani prijevoz za ove nezakonite radnje. To su samo neka od krivičnih djela koja su do sada poznata javnosti.

Podsjetimo, sve je počelo kada je Didijeva bivša partnerica, pjevačica Kasandra Ventura, poznata kao Kesi, podnijela tužbu protiv repera 16. novembra 2023. godine.

Kesi je optužila Didija da je ju fizički zlostavljao tokom njihove veze, koja je okončana 2018. godine.

Navela je i to da je reper kontrolisao i zlostavljao ubrzo nakon što ga je upoznala 2005. kada je imala samo 19 godina. Tvrdila je da ju je tukao, prisiljavao da konzumira drogu i natjerao je da ima odnos sa muškim prostitutkama dok je on snimao.

- Nakon godina u tišini i tami, konačno sam spremna da ispričam svoju priču i da govorim u svoje ime i za dobrobit drugih žena koje se suočavaju sa nasiljem i zlostavljanjem u svojim vezama - rekla je tada Kesi.

Ipak, samo dva dana kasnije, reper i pjevačica su postigli nagodbu. Kesi je tada izjavila:

- Odlučila sam da ovo pitanje riješim sporazumno pod uslovima da imam određeni nivo kontrole. Želim da zahvalim svojoj porodici, publici i advokatima na njihovoj nepokolebljivoj podršci - navela je Kesi za Njujork Tajms, a izjavu je dao i Pi Didi.

- Odlučili smo da ovo pitanje riješimo sporazumno. Želim Kesi i njenoj porodici sve najbolje. Ljubav - izjavio je Šon Didi Kombs za Kompleks.

Bendžamin Brafman, Didijev advokat, za BBC je povodom tužbe rekao da je Ventura tražila odštetu od 30 miliona dolara, prijeteći da će napisati knjigu o njihovoj vezi koja bi mogla negativno da utječe na njegov imidž.

U javnosti se pojavio skandalozni snimak sa nadzornih kamera gdje se vidi kako slavni reper fizički napada svoju bivšu djevojku Kesi, u hotelu 2016. godine.

Na snimku do kojeg je prvi došao CNN, vidi se kako Didi bez majice, sa peškirom obmotanim oko struka, juri Kesi niz hodnik. Dok je ona pokušavala da uđe u lift, on je hvata za potiljak i udara o zemlju.

Potom ju je šutirao dok je nepomično ležala, a onda je odvukao nazad u njihovu sobu.

Ova scena dogodila se u hotelu InterContinental. Dva dana kasnije, par se pojavio na crvenom tepihu držeći se za ruke za premijeru filma "The Perfect Match".

Da Kesi nije istupila u javnost sa svojim slučajem, pitanje da li bi sve od ovoga što je uslijedilo uopće isplivalo u javnost.

Nakon Kesine optužbe, nadležni su počeli da "kopaju" po životu rep mogula, kada su na površinu isplivale prljave i nezakonite radnje kojima se pjevač već duže vreme bavi.

Pojavio se i spisak ličnosti koji su bili na čuvenim "bijelim žurkama" koje je pjevač organizovao.

Mnoga velika imena iz filmske i muzičke industrije prisustvovala su zabavama, neka od njih su: Dženifer Lopez - koja je zlazila sa Pi Didijem između 1999. i 2001. godine i bila na više od jedne zabave, Paris Hilton - bila je redovna gošća koja je prisustvovala ovim zabavama. Tu su i Leonardo Dikaprio, Bijonse i Džej Zi, Hauard Stern, Keli Ozborn, Areta Frenklin, Marta Stjuart, Maraja Keri, Nik Kenon, par Tomi Li i Pamela Anderson, mlada Kim Kardašijan i mnogi drugi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.