MUZIČKI KUTAK

Baby Lasagna ekskluzivno za "Avaz" o planiranom nastupu u Domu mladih: Sarajevo je grad kao iz mašte

Već dugo vremena želim posjetiti romantično Sarajevo. To će biti večer koju ćemo ekipa i ja pamtiti

Baby Lasagna. Luka Batelic/PIXSELL

jučer

Pjevač, tekstopisac i muzički producent Marko Purišić, poznatiji kao Baby Lasagna, održat će prvi koncert u Bosni i Hercegovini, i to u sarajevskom Domu mladih, 4. oktobra ove godine.

Opjevani grad

Na ovogodišnjoj Euroviziji predstavio s pjesmom "Rim Tim Tagi Dim“, gdje je zauzeo visoko drugo mjesto, a samim tim ušao u historiju kao najviše plasirani hrvatski predstavnik ovog muzičkog takmičenja.

Purišić je u ekskluzivnom razgovoru za "Dnevni avaz“ otkrio kakav šou priprema u Sarajevu, kao i to zašto je Sarajevo izabrani grad za njegov prvi koncert.

- Posebno sam sretan sto dolazim u Sarajevo. Već dugo vremena želim posjetiti taj romantični grad, ali nikako da mi se želja ostvari. Čitam u knjigama o Sarajevu, gledam ga u filmovima i čujem kako ga opjevavaju u pjesmama – skoro da mjesto postoji samo u mašti. Mislim da će to biti večer koju ćemo ekipa i ja pamtiti – kazao je Purišić.

Bosanska kafa

Sarajevo je poznato po najboljim ćevapima i pravoj bosanskoj kafi, a Purišić nije krio radost što će isprobati specijalitete.

- Neću lagati, osim koncerta, uzbuđen sam zbog kafe i ćevapa, jer sigurno doma nemamo takvih – istakao je Purišić.

Ogroman hit

Uz ogroman hit "Rim Tim Tagi Dim“, kao i otprije objavljene pjesme "IG BOY“ i "Don’t hate yourself, but don’t love yourself too much“, Baby Lasagna će uživo predstaviti i ostatak albuma prvjenca "Demons & Mosquitos“, čiji se izlazak uskoro očekuje.

Nakon što je "Rim Tim Tagi Dim“ ušao u popis top 50 pjesama po slušanju na Spotifyju, singl trenutno ima poziciju na visokom petom mjestu na viralnoj ljestvici 50 globalnih hitova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.