KRALJ NARODNJAKA

Enes Begović o novim projektima, turneji i nastupima za "Avaz": Svevišnji mi je podario snagu da ovo sve uradim

Idemo u komercijalu, koja se u mom slučaju pokazala kao ispravna

Begović: Ispunjavam želje moje publike. Facebook

prije 6 sati 38 minuta

Enes Begović, bh. muzičar, nakon muzičke pauze, vratio se na scenu s pjesmom „Dalje moram sam“. Pjesma broji više od 300 hiljada pregleda u posljednji mjesec.

Begović je govorio za „Dnevni avaz“ o muzici, novim projektima, povratku na scenu, ali i turnejama koje sprema za ljubitelje negovih pjesama.

- Nakon duže vremena uradio sam jednu pjesmu koja je autobiografska, koja se može protumačiti i na jedan i na drugi način. Pjesma je ljubavna i ono što me posebno obradovalo jeste da sam smogao snage. Svevišnji mi je podario snagu da ovo sve uradim i mislim da sam zajedno sa svojom ekipom, na čelu s Almirom Buzom, napravio jednu fenomenalnu pjesmu u našem studiju. Svi koji su imali priliku da je poslušaju, a tu je veliki broj ljudi, čuli su da se radi o izuzetno kvalitetnoj i emotivnoj pjesmi koja je nešto posebno. Dira srce i dušu svih koji vole ono što ja radim. Nadam se da je još veliki broj poklonika svega što ja radim – kazao je Begović.

Novi hitovi

On sa svojom starom ekipom nastavlja da niže hitove, a uskoro će izbaciti još novih pjesama.

- U budućnosti imamo nove projekte zajedno s mojim starim saradnicima - Zaimom Poturićem, Dinom Muharemovićem i Arminom Šakovićem. Tu je svakako Armin Buza, koji će biti čovjek koji će raditi sve aranžmane za moje pjesme u našem novom studiju. Moja publika može očekivati od mene i moje ekipe nešto lijepo, pitko za njih.

Begović: Nova pjesma odlično prolazi. Facebook

Osim toga, Begović je otkrio da li će snimati pjesme s bržim ritmom kao što je pjesma „Bosanac“.

- Mi idemo, prije svega, da odgovorimo publici, onome što oni vole i žele, a naravno naša želja je da napravimo što je moguće bolje. Idemo u tom pravcu, jer idemo u komercijalu, koja se u mom slučaju pokazala kao ispravna, jer ja iza sebe imam zaista mnogo hitova koji obilježavaju moju karijeru. To je nešto što ćemo u budućnosti da radimo za publiku, jer znam šta publika očekuje od mene. Međutim, prije nego se upustimo u avanture, imamo mnogo nastupa zajedno s mojim bendom – poručio je Begović.

Dvije turneje

Enes će uskoro otputovati na dvije turneje na kojima će publiku van granica Bosne i Herecegovine obradovati pjesmom.

- Idemo za Australiju. To je prva velika vanjska turneja koja će se desiti od 5. do 18. novembra, zatim američka turneja koja će se desiti od 13. decembra do početka januara, uključujući i Novu godinu koju ćemo raditi u Americi. Uskoro, 12. oktobra, održat ću veliki koncert u Kranju u Sloveniji, 26. oktobra u Dornbirnu u Austriji, 30. novembra u Rosenheimu u Njemačkoj, gdje ću nastupiti s Halidom Bešlićem – kazao je on.

S obzirom na to da je Enes napravio pauzu u svojoj karijeri nakon porodične tragedije, odlučio je da se vrati na scenu s velikim emocijama.

- Osjećam se drugačije. Sad sam pod drugom vrstom pritiska i emocija. Međutim, o tome ne bih pričao, jer publika želi od mene ono što ja najbolje radim po njima, da ih uvesevljavam, da im otpjevam sve pjesme koje žele da čuju. To je nešto što će biti pravac moje ekipe i mene, jer svi moji budući koncerti biti će s kompletnim bendovima. Imao sam emotivne nastupe, od Ilijaša, Travnika do Novog Pazara, a na svim je bilo prisutno 10-ak, 15 hiljada ljudi – kazao je Begović.

Duetska pjesma

Begović je otkrio i da li će se među novim pjesmama naći i neki duet.

- Imam ponuda za duet, ali ne bih otkrivao detalje. Međutim, imamo jako dobrih ponuda za koje sam i ja zainteresovan i mislim da će u budućnosti biti i toga – rekao je za kraj razgovora Begović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.