MONTESONG

Ko će predstavljati Crnu Goru na Evroviziji: Prijavila se pjevačica kojoj je bio zabranjen ulazak u Srbiju

Prijave za takmičenje se šalju anonimno

Nakon dvogodišnje pauze Crna Gora će imati svog predstavnika na Evroviziji 2025. godine. Facebook

E. Ag.

prije 2 sata 19 minuta

Nakon dvogodišnje pauze Crna Gora će imati svog predstavnika na Evroviziji 2025. godine.

RTCG je raspisao javni konkurs za izbor kompozicije, a prema navodima, pjevačica koja je prva poslala pjesmu za konkurs je Jadranka Barjaktarović, kojoj bi ovo bilo prvo pojavljivanje u medijima nakon skandala iz 2020. godine, kada se povukla iz javnosti.

Jadranka je prije dvije godine naišla na veliku osudu javnosti kada je na jednom nastupu 2020. godine izmijenila stihove pjesme i otpjevala “Jači smo od Srbije”. To je izazvalo veliki revolt i kod njenih kolega, koji su tada njen potez prokomentarisali negativno te je dobila zabranu ulaska u Srbiju.

Također se navodi da su među prijavljenima za predstavljanje Crne Gore Danica Crnogorčević i Boban Rajović.

Jadranka Barjaktarović. Arhiv

- Povratak Crne Gore na Evroviziju bit će dobro propraćen, to je želja organizatora. Ali izgleda da i brojni pjevači u tom takmičenju vide veliku šansu za uspjeh i promociju jer je Evrovizija posljednjih godina iznjedrila mnogo novih pjevača koji su postali popularni, a nekima je još više donijela slave. Jadranka je, koliko znam, duže vrijeme radila na pjesmi sa autorima i ona je potpuno spremna za takmičenje. Biće ovo njen povratak na muzičku scenu, sigurno zapažen. Iznenađenje je bilo kada je stigla prijava Danice Crnogorčević jer to niko nije očekivao - priča izvor Kurira i dodaje:

- Ona se bavi etno-muzikom, pa je sigurno da će se dobro snaći na Evroviziji jer to publika voli da čuje. Danica je posljednjih godina vrlo popularna zbog svojih pjesama i nesumnjivo je da će imati podršku publike. Ono što svima odmah upada u oči jeste to da će se Danica i Jadranka naći na istoj sceni boreći se za pobjedu.

Danica Crnogorčević. ATAImages/ A.A.

Ipak, Danica i Jadranka ove navode nisu još javno potvrdile, ali se ovim povodom oglasio Boban Rajović:

- Oduvijek sam govorio da bih volio da učestvujem na takvom festivalu jer volim izazove, a i pjesma koju bih predao morala bi da bude u nekom drugom fazonu. I samim tim bi se nešto desilo, da ne bude sve sterilno, ipak trajem 25 godina i potrebno mi je da me nešto pokrene. A što se tiče pitanja da li sam ove godine predao pjesmu, to će se vrlo brzo saznati. Svakako mi je drago što će Crna Gora opet da se takmiči - naveo je on.

Boban Rajović. Facebook

Direktor festivala Montesong Danijel Alibabić naglasio je da se prijave šalju anonimno. On je također rekao da će izbor pobjednika biti zasnovan na kombinaciji glasova stručnog žirija i publike putem SMS glasanja.

Montesong će se održati 27. novembra 2024. u Podgorici, a Alibabić je najavio da će ovaj događaj biti produkcijski najzahtjevniji do sada, sa raznovrsnim i spektakularnim nastupima. Očekuje se da će takmičenje donijeti uzbuđenje i zanimljive izvođače, dok Crna Gora ponovo staje na evrovizijsku scenu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.