UOČI KONCERTA U SARAJEVU

Peđa Jovanović: Sarajevo je uvijek imalo najjaču muzičku scenu u bivšoj Jugoslaviji

Ja sam odrastao na "Nadrealistima", znam sve napamet. Slušao sam "Bijelo dugme", Zdravka Čolića, "Indexe", Kemala Montena, objašnjava pjevač

Peđa Jovanović. Avaz

prije 12 sati 18 minuta

Nakon što je prethodne godine održao uspješan koncert u Sarajevu, Peđa Jovanović odlučio se vratiti i ove godine te prirediti noć za pamćenje u sarajevskoj Skenderiji.

Koncert je planiran za 1. novembar, a danas je u restoranu Baoli održana svečana konferencija za medije gdje je pjevač otkrio sve detalje i planove za budućnost.

- U Sarajevu se uvijek sjajno osjećam, imam i dosta prijatelja ovdje. Svaki put se osjeti srdačna dobrodošlica i volim da posjetim ovaj grad - rekao je Jovanović. 

Konferencija za medije. Avaz

Pjevač je podijelio i kakve uspomene ga vežu za glavni grad BiH.

- Upravo u ovom restoranu sam imao prvu svirku u Sarajevu i emotivno sam vezan za ovaj prostor, zbog čega sam i odlučio da se današnja press konferencija održi ovdje. Sarajevo me uvijek podsjeti na to da je moja sestra studirala ovdje, davne '89 i '90 godine. Ja sam odrastao na "Nadrealistima", znam sve napamet. Slušao sam "Bijelo dugme", Zdravka Čolića, "Indexe", Kemala Montena. Sarajevo je uvijek imalo možda i najjaču muzičku scenu u bivšoj Jugoslaviji - naglasio je pjevač.

Na konferenciji je otkrio da publika može očekivati različita iznenađenja i goste, kao i da će njegov brat Nenad definitivno biti gost.

Pjevač je pripremio različit repertoar, a razmislit će o tome i da uvrsti neku sevdalinku. Također, najavljuje novi album za kraj oktobra.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.