SARAJEVO

Tim Red Bull Racinga posjetio Mašinski fakultet i održao predavanje studentima, upaljen bolid RB7

Studenti, kao i svi ostali koji to budu željeli, moći će u nedjelju 9. juna besplatno posmatrati bogat program događaja Red Bull Showrun u Sarajevu

Red Bull Racing - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+6
El. T.

6.6.2024

Ekipa Red Bull Racinga, koja učestvuje u događaju Red Bull Showrun zakazanom za 9. juni u Sarajevu, posjetila je Mašinski fakultet.

U maju su studenti učestvovali u kvizu u kojem su pokazali koliko zapravo poznaju Formulu 1 i sam bolid, a 400 najuspješnijih je pozvano na predavanje. Govorilo se o nekoliko tema vezanih za F1 svijet, uključujući proizvodnju, zračni tunel, komponente, opremu vozača, gume i drugo, a studenti su dobili i odgovore na pitanja koja su ih zanimala. Također, mogli su uživo vidjeti i nekoliko komponenti F1 bolida.

Nakon otprilike sat vremena ugodnog druženja i razgovora, za studente je priređeno iznenađenje te su imali priliku uživo i prije samog Red Bull Showruna vidjeti bolid RB7.

No, da ugođaj bude potpun, pokrenut je snažni V8 motor šampionskog bolida iz 2011. godine, tako da se ispred fakulteta začuo i njegov zvuk, koji je "muzika za uši" svakog ljubitelja oktanskih sportova. Studenti su iskoristili jedinstvenu priliku da se fotografišu i snime video pored „čuda tehnologije na točkovima“.

Poznato je da Red Bull itekako vodi računa o mladima i pruža im brojne prilike, a ovo je jedan od primjera. Najveći dokaz toj posvećenosti je trostruki svjetski šampion Formule 1 Max Verstappen, koji je debitovao u najbržem cirkusu na svijetu sa 17 godina vozeći za Torro Rosso, a već sa 18 upisao svoju prvu pobjedu u karijeri i to na debiju za Red Bull Racing.

Studenti, kao i svi ostali koji to budu željeli, moći će u nedjelju 9. juna besplatno posmatrati bogat program događaja Red Bull Showrun u Sarajevu.

Glavna zvijezda će biti pomenuti F1 bolid RB7, kojim će upravljati slavni britanski vozač David Coulthard. Društvo će mu tokom događaja praviti sjajni motociklist Arunas Gibieža, koji je spremio impresivne trikove, ali i majstori iz svijeta drifta, dvojac Red Bull Driftbrothers. Atmosferu će dodatno začiniti dobra muzika, a moglo bi biti i iznenađenja.

Bolja pozivnica od navedenog zaista nije potrebna, vidimo se 9. juna u Sarajevu!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.