MARTIN FENIN

Dijelio svlačionicu s Džekom, sada će se boriti u MMA

Kada sam došao kući i rekao supruzi da imam ponudu za borbu, rekla mi je da sam lud ukoliko to odbijem

Fenin i Džeko: Nekada ranije igrali za Teplice. Twitter

N. D.

20.2.2023

Nekadašnji češki reprezentativac, Martin Fenin, spreman je za debi u MMA. Sada 35-godišnjak je bio jedan od najtalentovanijih evropskih napadača kada se probio na scenu 2007. godine, ali karijera mu se nije razvijala kako treba.

Igrao je odlično na Svjetskom prvenstvu za igrače do 20 godina prije, a u Teplicama je dijelio svlačionicu s našim Edinom Džekom.

Nakon pomenutog SP-a, u svoje redove želio ga je dovesti Juventus, ali on se odlučio za odlazak u Ajntraht iz Frankfurta jer je vidio priliku za veću minutažu i u kome je tada postao najskuplje pojačanje u historiji kluba.

Tokom boravka u Njemačkoj, Fenin, kao i nekoliko drugih igrača, suspendovan je na neodređeno vrijeme od strane Nogometnog saveza Češke Republike zbog navodnog disciplinskog prekršaja, kada je optužen da je bio sa prostitutkama.

Sada će se Fenin okušati u Oktagonu gdje će debitovati u MMA kasnije ove godine, a kako je istakao suprugaje bila glavni razlog što je pristao na ovu borbu.

- Kada sam došao kući i rekao supruzi da imam ponudu za borbu, rekla mi je da sam lud ukoliko to odbijem jer ona želi vidjeti srce sportiste u meni. Ona je bila glavni razlog što sam pristao i drago mi je zbog toga. Treninzi su mnogo naporniji i zahtjevniji nego u fudbalu, ali sam se navikao. Potpuno drugačija koordinacija tijela, ali uživam u ovome, znatiželjan sam da vidim kako ću izgledati u kavezu, dodao je ovaj 35-godišnjak, koji je ranije imao i probleme sa alkoholom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.