KOŠARKA

Legendarni Zdravko Čečur: Boli me što ljudi zaboravljaju da je Bosna bila prvak Evrope

Piše: Al. Ti.

25.5.2018

Zdravko Čečur je miljenik sarajevske košarkaške publike i jedan od najboljih centara koje je imala bivša Jugoslavija. 

Za sarajevsku Bosnu odigrao je skoro 700 utakmica. U Sarajevu ima veliki broj prijatelja, a danas živi u Trebinju, gdje se bori s teškom bolešću.

Kako je rekao za Avaz.ba, nije previše upoznat sa situacijom u košarci u BiH. Naglašava da mu je krivo i mnogo žao što se jedan bivši prvak Evrope nalazi na granama na kojima jeste.

Upitali smo legendarnog Čečura - kako zdravlje. Kao pravi mangup, odgovara:

- Jučer sam primio 16. infuziju. U mojoj situaciji, bolest s kojom se borim napada kičmu i koštanu srž. Infuzija pojačava koštanu srž, bukvalno te održava u životu - kaže nam Čečur.

Na upit prati li košarku u BiH, ističe da ne prati puno, jer nema vremena.

- Nijedan sport ne pratim. Ni svjetsko, ni evropsko, ni fudbal, ni košarku, ništa ne pratim. Čuo sam da je Zrinjski prvak BiH u košarci - govori nam Čečur.

Ističe da prati situaciju u KK Bosni i da mu je izuzetno teško zbog situacije u kojoj se tim nalazi.

- Iskreno da kažem, meni se povraća kad vidim u kakvoj je situaciji Bosna i da hoće da rasformiraju klub. Bosna je tim koji je bio prvi prvak Evrope, a da dolazi iz Jugoslavije, i sada hoće neko taj klub da uništi. Kada neko osvoji titulu prije 30 godina u fudbalu, i dan danas se slavi, a Bosnu zaboravljaju i zbog toga mi je teško - kaže Čečur.

Spomenuo je da je ranije bio često u glavnom gradu BiH, ali sada, kako vodi tešku borbu s bolešću, teško se zaputiti iz Trebinja u Sarajevo.

- Bio sam prošle godine u Sarajevu, ali vjerujem da ću još jednom doći. Hoću da se družim s rajom. Sa svima njima se čujem svakodnevno. Predivno sam u Sarajevu živio. S Mirzom i Davorinom - priča nekadašnji centar "Studenata".


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.