SLOVENSKA ZVIJEZDA

Dončić poslušao čelnike kluba: Na pripremama reprezentacije izgleda kao zvijer

Luka Dončić izgleda spremnije nego ikada nekoliko sedmica prije početka Mundobasketa

Dončić: Spreman za Mundobasket. Twitter

N. H.

29.7.2023

Slovenski košarkaš Luka Dončić u rekordnom roku ispoštovao je naredbu svog kluba Dalas Maveriksa u vezi sa njegovom kilažom.

Podsjetimo, „The Athleticov“ novinar Tim Kato je objelodanio da su čelnici kluba zatražili od njega da je potrebno da izgubi oko 15 kilograma i spusti se na idealnu brojku od 104 kilograma.

Dončić se na pripremama reprezentacije Slovenije pojavio u nikad boljem izdanju i, prema svemu sudeći, čini se da je ispoštovao njihove želje. 

Slovenska zvijezda tokom ljetne pauze generalno odmara, ali je pokazao da se i on može ozbiljno potruditi i dovesti u formu, čak i prije početka NBA sezone. Dončić je trpio brojne kritike zbog toga posljednjih sezona iz tog razloga i očigledno su i njemu dosadile.

U sve se mogao uvjeriti i njegov trener iz Dalasa Džejson Kid (Jason Kidd), koji je posjetio trening reprezentacije Slovenije i bio gost Dončića i njegovih saigrača. 

Slovenac je prošle sezone u dresu Dalasa bio na prosjeku od 32,4 poena, 8,6 skokova i osam asistencija po utakmici, ali je njegova ekipa na poprilično kontroverzan način propustila plasman u plej-of.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.