SELEKTOR BRAZILA

Petrović: Izvinjavam se Crnoj Gori zbog rezultata koji je izbacio s turnira

Prvi smo u grupi, moramo što prije zaboraviti ovu utakmicu i adekvatno se pripremiti za Filipine

Aleksandar Petrović. Luka Batelic / PIXSELL

S. S.

5.7.2024

Selektor košarkaške reprezentacije Brazila Aleksandar Petrović izvinio se Crnoj Gori zbog rezultata koji ih je isključio iz borbe za Olimpijadu.

U posljednjem kolu Kamerunu je bila potrebna pobjeda nad Brazilom za prolazak dalje. Ekipa trenera iz Hrvatske bila je veliki favorit u tom susretu, ali Kamerun je pobijedio 77:74. 

Na kraju su sve tri repprezentacije imale po jednu pobjedu i poraz. Ovaj rezultat bio je Brazilu dovoljan za prvo mjesto zbog koš razlike, dok je zbog svega izvisila Crna Gora.

Petrovićev Brazil će u polufinalu kvalifikacionog turnira igrati protiv Filipina, dok će Kamerun odmjeriti snage s domaćinom Latvijom.

- Vrtlog emocija. Nismo došli na utakmicu, u prvih nekoliko minuta pogodili smo sve šuteve, a bili sedam-osam poena u zaostatku, to najbolje pokazuje kako smo odigrali. Primili smo 56 poena u poluvremenu, dok su oni u nastavku ubacili 21 poena. Svi smo svjesni da je problem bio u prvih 20 minuta. Kada smo zaostajali 24 poena, već smo pakirali kofere za Brazil, ali uspjeli smo iskontrolirati reket i to je ključ koji nam je omogućio povratak u meč. Kasnije smo razmišljali da bi nam produžetak bio jako izazovan. Stigli smo na -3 od -24, ali sve je u redu. Prvi smo u grupi, moramo što prije zaboraviti ovu utakmicu i adekvatno se pripremiti za Filipine. Dolazim iz regije jako bliske Crnoj Gori, moram se izviniti zbog rezultata koji ju je isključio iz turnira - rekao je Petrović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.