O TUČNJAVI U ATINI

Otac razočaran hrvatskim reprezentativcem: "Skandal samo takav, šta da je neko izvadio nož"

Svi znamo kako je završila priča s „Bad Blue Boysima“, kazao je

Zubac i Šarić: Potukli se u klubu. Screenshot

N. H.

9.7.2024

Hrvatski košarkaški reprezentativci Dario Šarić i Ivica Zubac učestvovali su u tučnjavi u jednom noćnom klubu u Atini.

Na društvenim mrežama objavljeni su snimci na kojim se mogu raspoznati Hrvati, a u objavama je navedeno da su njih dvojica i još nekoliko neimenovanih igrača, a čak i nekadašnji fudbalski reprezentativac Tin Jedvaj, učestvovali u sukobu.

Cijelu situaciju za Net.hr prokomentirao je Predrag Šarić, otac Darija Šarića.

- Ljutim se na njega, kako se neću ljutiti, pa sin mi je. On je i profesionalni košarkaš, ne bi se smio dovoditi u takve situacije i biti dio takvih afera i skandala. Ni on ni iko od njih jer su oni elitni košarkaši i poznati sportaši, uzori mladima. Što je još važnije od toga, nikad ne znam ko može izvući kakav nož, ubode te sa strane. Istina, ne znamo šta se dogodilo, jasno mi je da se ponekad čovjek mora braniti. Bio je s njima i mali Jedvaj, možda su momci htjeli izaći malo s njim i podružiti se, otišli u klub i dogodilo se što se dogodilo. Možemo pričati šta se dogodilo prema snimci koju smo svi vidjeli. Očito je neko nekom nešto dobacio, Dario je išao braniti Ivicu, uletjeli su redari i nastao je šou - izjavio je stariji Šarić i zaključio:

- Ne treba Darija toliko braniti sad. Nemojte ga braniti. Ljutim se, normalno da se ljutim. Skandal samo takav, ne znam šta se događa, ljudi me zovu, a on na snimkama sukoba tamo sjedi na podu. Svi znamo kako je završila priča s „Bad Blue Boysima“, šta su proživjeli i za šta su bili optuženi nevini. Može te tamo komotno neko nožem probosti i sad ti gledaj šta i kako. Uništi ti karijeru i život, a zašto? Zbog izlaska u kasnu uru na mjesto na kojem nisi smio biti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.