DRUŽILI SE S MALIŠANIMA

Košarkaške zvijezde Dubaija posjetile škole košarke u Sarajevu

Košarkaši Dubaija posjetili su klubove Realway, Koš, Ilidža i Burj i tom prilikom se družili s mališanima, te im poklonili košarkaške lopte

Košarkaši Dubaija sa sarajevskim mališanima. Facebook

D. H.

prije 4 dana

Novonastali košarkaški klub BC Dubai iz Ujedinjenih Arapskih Emirata trenutno je gost u Sarajevu, a jučer su zvijezde ovog kluba posjetile škole košarke i družile se s najmlađima.

Košarkaši Dubaija posjetili su klubove Realway, Koš, Ilidža i Burj i tom prilikom se družili s mališanima, te im poklonili košarkaške lopte.

Istovremeno, mališani su iskoristili priliku i družili se s planetarno popularnim košarkašima koji su pristali činiti prvi roster novonastalog kluba koji će igrati u Evropi, a već naredne sezone gledat ćemo ga u regionalnoj ABA ligi.

Košarkaši Dubaija stigli su u Sarajevo kako bi nastupili na 17. memorijalnom turniru "Mirza Delibašić", koji se danas i sutra igra u dvorani Skenderija. Uz ekipu Dubaija, u Sarajevu će nastupiti KK Bosna, Cluj Nepoca (Rumunija) i Dinamo Sassari (Italija).

Jedan od glavnih tvoraca BC Dubai je Sarajlija Dejan Kamenjašević, a upravo je ovaj mladi stručnjak jučer u intervjuu za Klix.ba otkrio kakve su ambicije ovog novog kluba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.