NOGOMET

Raport Edina Cocalića o našem narednom protivniku: Nema opuštanja, hoće da pobijede!

Cocalić: Belgiju nije nemoguće pobijediti

Piše: M. T.

18.9.2017

Tri su sedmice do utakmice Bosna i Hercegovina – Belgija, u kojoj će naš državni tim tražiti tri boda s kojima bi ostao u utrci za plasman u baraž za Svjetsko prvenstvo 2018. u Rusiji.  

I dok se stadion Grbavica priprema da ugosti bitku dva tima, a selektor Mehmed Baždarević mozga kako da iz ekipe sklone oscilacijama i padovima u igri, izvuče maksimum, zapitali smo se šta rade Belgijanci. Jesu li, nakon što su osigurali prvo mjesto u grupi i direktan plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiji, odlučili da opušteno dočekaju preostale dvije utakmice ili se spremaju kao da se ništa nije desilo?

Nosilac grupe

Mada bismo mi najviše voljeli da je posrijedi ovo prvo, prema riječima našeg reprezentativca Edina Cocalića, koji hljeb zarađuje u Belgiji, to, nažalost, neće biti slučaj. Sudeći prema izjavama koje nam je dao u našem telefonskom razgovoru, opuštanja kod “Crvenih đavola” neće biti.  

- Nakon što sam se vratio u Belgiju poslije našeg dvomeča s Kiprom i Gibraltarom, dosta sam razgovarao s ovdašnjim igračima. Nema sumnji, oni će na Grbavicu doći da pobijede. Svi smo se nadali da će malo nakon plasmana na SP podići ručnu, ali Belgijanci imaju drugu računicu.

Iz preostale dvije utakmice žele svih šest bodova kako bi imali što jači koeficijent uoči žrijeba grupne faze Svjetskog prvenstva. Planiraju da budu nosilac grupe i da izbjegnu najjače ekipe, a prema sadašnjem stanju, to neće moći. Treba im još bodova – govori nam Cocalić.

Jači adut

No, naš reprezentativac, koji je susret s Kiprom gledao s klupe, a nastupio je u duelu s Gibraltarom, kaže da naš tim ima jači adut.

- Ne mogu oni nikako imati motiva kao što možemo imati mi. Belgijancima su u pitanju bodovi, a nama je to pitanje života ili smrti – rekao nam je Cocalić, koji je dodao da naša ekipa, uprkos svemu što se dešavalo na Kipru, ima snage da u finišu ciklusa okrene stvari u svoju korist.

- Naravno da ima. Uvjeren sam da imamo i snage i kvaliteta. Kvalifikacije još nisu završene. Belgiju nije nemoguće pobijediti – dodao je naš reprezentativac.

Oduševljen zbog Grbavice 

Bosna i Hercegovina – Belgija na Grbavici. Cocalić je presretan što će stadion na kojem je ponikao, ugostiti tako važnu utakmicu.

- Veoma sam sretan što se stadion gradi i jedva čekam da vidim kako će sve to izgledati na kraju. Bit će to više nego ozbiljan stadion. Kao igrač koji je tu napravio prve fudbalske korake, bit ću oduševljen ako budem pozvan u reprezentaciju i ako dobijem priliku da budem dio tog spektakla – kaže Cocalić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.