ODLAZAK OSAM FUDBALERA

Emotivni oproštaji od Željezničara: Voljeni klube, hvala što si mi pomogao da ostvarim svoje snove

Hvala voljeni klube...I ja tebi i ti meni, ali ti meni više..., napisao je Mekić

Cocalić i Mekić: Bili vrijedan dio kolektiva. Instagram

E. Ć.

prije 7 dana

Prometno je danas na Grbavici. U Plavom salonu su zvanično predstavljeni novi trener Denis Ćorić i sportski direktor Elvir Rahimić.

Predstavljena su i dva nova fudbalera, dok se klub oprostio od osam igrača. Edin Cocalić, Nedim Mekić, Dženan Haračić, Josip Mijić, Filip Dujmović, Adonis Bilal, Edin Biber i Andrija Drljo više nisu članovi "Plavih".

- Sjećaš li se moj voljeni klube kada sam kao dječak došao da te upoznam? Ja se sjećam kao da je bilo juče. Zajedno sa ocem došao sam na trening na šljaku koja se nalazila pored stadiona. Tada se rodila ljubav, ljubav koja je odredila život jednom djetetu. 

Družili smo se svaki dan, a ja sam se trudio i maštao da obučem tvoj plavo bijeli dres. Dani, mjeseci i godine su prolazili, a naša povezanost bila je sve jača… Djetinjstvo je prohujalo, već sam punoljetna osoba. Stojim ponosno na centru terena našeg stadiona sa kapitenskom trakom na ruci i gledam prema punim tribinama. Neki glas mi šapuće na uho, to je to, ispunio si svoje dječačke snove. 

Kroz glavu mi prolaze uspomene i svi dani koje smo proveli zajedno. Suznih očiju ti govorim da nema ljepšeg osjećaja i da je sav uložen trud vrijedio. Moj voljeni klube, hvala ti na svemu. Hvala što sam imao priliku da se borim za tvoje boje. Hvala što si mi pomogao da budem ono što jesam danas. Hvala što si mi pomogao da ostvarim svoje snove. Tvoj Coca! - poručio je Cocalić.

Mnogi su reagovali na njegovu poruku. Od Edina Džeke, Ibrahima Šehića, Sulejmana Krpića...

Tim s Grbavice mu je ponudio drugu funkciju u klubu, a emotivnim porukama od Željezničara su se oprostili i Nedim Mekić i Dženan Haračić.

Mekić će karijeru nastaviti u Grčkoj, tačnije u PAS Lamiji, dok nije poznata Haračićeva naredna stanica.

Objava Mekića na društvenim mrežama. Screenshot

- Hvala voljeni klube...I ja tebi i ti meni, ali ti meni više... Jednom Željezničar, uvijek Željezničar - poručio je Mekić.

Od Željezničara se oprostio i Haračić, a navijači "Plavih" će mu zauvijek pamtiti golove protiv Dinamo Minska - dva pogotka s kojim se tim vratio s 0:2 na 2:2 u prvom pretkolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu.

- Period proveden na Grbavici pamtit ću do kraja života i hvala svima koji su mi bili podrška.

Sretan sam što sam imao priliku biti dio kluba kao što je Željezničar i igrati pred Manijacima koji su bili i ostali najveća snaga kluba. Posebno ću pamtiti evropske utakmice i prelijepe trenutke koje smo zajedno prolazili.

Želim Vam svima puno sreće, zdravlja, radosti i trofeja. Željo to zaslužuje - poručio je Haračić.

Haračićeva poruka. Screenshot

Željezničar je, inače, danas predstavio dva nova fudbalera, a to su Božo Vukoja koji stiže iz Zvijezde 09, te Ivan Đorić, bivši igrač Igmana iz Konjica.

Obojica su potpisali ugovore na godinu dana uz opciju automatskog produženja na još jednu godinu. 

Na današnjoj press konferenciji novi trener Denis Ćorić i sportski direktor Elvir Rahimić poslali su poruku navijačima Željezničara i svima kojima je klub s Grbavice u srcu.

- Dat ćemo sve da Željo bude tamo gdje treba biti - složni su Ćorić i Rahimić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.