NOGOMET

Navijači Milana oštro napali Donarumu, golman slomljen!

( Twitter)

Avaz.ba

14.12.2017

Đanluiđi Donaruma (Gianluigi Donnarumma), 18-godišnji golman Milana, imao je tešku večer. Jedan od najtalentiranijih mladih igrača na svijetu našao se na udaru Milanovih navijača. Donaruma se u zadnje vrijeme povezuje s nizom evropskih velikana, iako je na ljeto pristao na novi ugovor.

Međutim, Milan ima problema s rezultatima i trenutno je na 16 bodova zaostatka za vodećom momčadi Serije A. Već je došlo i do promjene na klupi, Montelu je zamijenio Đenaro Gatuzo (Gennaro Gattuso).

Sve to dovelo je i do novih špekulacija oko Donarume. Sam golman još se nije izjasnio oko toga, ali zato jesu najoštriji navijači Milana. Oni su uoči utakmice s Veronom dočekali igrača s porukom:

- Psihološko nasilje, dajući ti šest miliona eura po sezoni i potpisujući tvog parazitskog brata? Vrijeme je za odlazak... naše strpljenje s vama je gotovo!

Poruka se pokazala previše za emocionalnog Donarumu koji se slomio, a kojeg je Leonardo Bonući (Bonucci) morao tješiti u svlačionici malo prije sučevog zvižduka za početak utakmice. Srećom za Milan, to se nije pokazalo kobnim za rezultat, dok je Donaruma odigrao svih 90 minuta između stativa.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.