LIGA NACIJA

Na posljednjem treningu Austrije otpao Burgšteler

Obojica igrača imaju dovoljno godina tako da znaju šta rade

Austrija: Sutra znatno oslabljeni. Arhiv

Avaz Sport

14.11.2018

Nogometna reprezentacija Austrije danas je na stadionu "Ernst Hapel" u Beču obavila posljednji trening pred utakmicu posljednjeg kola Lige nacija protiv naše reprezentacije.   

Nogometaši selektora Franka (Franco) Fode su bili izuzetno motivirani gdje je bilo jasno da će im meč protiv "Zmajeva" biti od izuzetne važnosti. 

Prema kladionici MOZZART, reprezentacija Austrije je favorit u ovoj utakmici te je na njihovu pobjedu ponuđena kvota od 2.05, dok je na pobjedu ''Zmajeva'' ponuđena kvota od 3.90.

Zbog povrede je trening propustio Gvido Burgšteler (Guido Burgstaller), nogometaš Šalkea, koji se već vratio svojim klupskim obavezama, dok će ga vjerovatno zamijeniti iskusni Mark Janko (Marc Janko).   

- Što se tiče ekipe, ona ostavlja pozitivan utisak. Prvi put smo kompletni trenirali u utorak. Igrači su odlučni da pobijede - kazao je Foda na današnjoj konferenciji za medije, a zanimljivo da se dotakao i druženja Edina Džeke i Marka Arnautovića u BiH nakon prve utakmice.  

- NIje to meni problem, obojica igrača imaju dovoljno godina tako da znaju šta rade. Oni ponovo mogu otići zajedno na večeru, nadam se da će to ovog puta biti nakon naše pobjede - jasan je bio Foda.

Podsjetimo, utakmica između Austrije i Bosne i Hercegovine igra se u četvrtak na stadionu "Ernst Hapel" u Beču s početkom u 20.45 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.