ITALIJA

Alegri: Pjanić je izbacio sve nedostatke iz svoje igre i sada je vrhunski nogometaš

Bh. reprezentativac za "Staru damu" odigrao 106 takmičarskih utakmica i postigao 18 golova

Pjanić: U dresu Juventusa ove sezone pruža fenomenalne partije. AFP

Avaz Sport

23.11.2018

Masimilijano Alegri (Massimiliano Allegri), trener Juventusa, ponovo je sasuo salvu pohvala na račun bh. nogometnog reprezentativca Miralema Pjanića, za kojeg je kazao da je izbacio sve nedostatke iz svoje igre. 

Pjanić se oporavio od povrede i bit će na raspolaganju Alegriju u domaćem meču protiv SPAL-a. Prema MOZZART kladionici, "Stara dama" je favorit, a kvota na pobjedu Juventusa je 1,15, na remi 7,75, dok na pobjedu gostiju kvota iznosi čak 18,00.

- Pjanić je izbacio sve nedostatke iz svoje igre i sada je vrhunski fudbaler. Ima viziju, igra lijepo i imao je sjajnu utakmicu u Milanu, gdje je pokazao svoj domet. Također, osvaja lopte, što nam omogućava da izvedemo kontranapad. Ponekad ga ostavim na klupi kako bi se oporavio, a i tu je i Rodrigo Bentakur (Bentancur) koji brzo napreduje - rekao je Alegri.  

Alegri se potom osvrnuo i na ostale igrače koji su povrijeđeni, ali je istakao kako se tim ne nalazi u vanrednom stanju. 


- Sami Kedira (Khedira) je izvan mašine, Emre Džan (Can) se oporavlja i za nekoliko sedmica će biti na raspolaganju. Blaise Matuidi nam se priključio nakon tri dana odmora koji sam mu dao. Idemo s onim što imamo na raspolaganju, ali nismo u vanrednom stanju. Tim je dobro i psihički i fizički - dodao je Alegri za italijanske medije. 

Pjanić je za Juventus odigrao 106 takmičarskih utakmica i postigao 18 golova. U dresu BiH 28-godišnji veznjak do sada je nastupio 83 puta, uz 12 pogodaka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.