NOGOMET

Hoće li Junajted pristati na Pogbin uvjet za ostanak na Old Trafordu, a evo šta Francuz traži

Očekuje da se poslušaju neki njegovi zahtjevi

Pogba: Na meti Real Madrida. AFP

Avaz Sport

8.4.2019

Pronašao je francuski veznjak Pol Pogba (Paul) ono što ga je činilo nekad najskupljim nogometašem svijeta po odlasku Žozea Murinja (Jose Mourino) s klupe Mančester junajteda. 

Ole Gunar Solskjer (Gunnar Solskjaer) je raskužio svlačionicu od negativnih emocija, oslobodio igrače i uslijedila je impresivna serija sad ipak prekinuta dvjema porazima u posljednje tri utakmice.

Solskjer zna šta želi od Junajteda sljedeću sezonu, međutim, njegova ambicija sudara se s ambicijama pojedinaca koji u nadolazećem ljetu vide priliku za transfer iz snova. Poznato je da je Pogba označen kao meta Real Madrida i poznato je da on ne bi imao ništa protiv prelaska pod komandu Zinedina Zidana (Zinedine Zidane).

Postoji i mogućnost da se zadrži u klubu za koji je ugovorno vezan do juna 2021. godine, a da bi se takvo što dogodilo, Francuz očekuje da se poslušaju neki njegovi zahtjevi. Čelništvu kluba to nije nužno, no primjer kakav je Pogba kad želi igrati i kakav je kad makne nogu s gasa imali su priliku vidjeti u tekućoj sezoni.

E sad, to što Pogbin zahtjev zvuči kao ucjena, druga je stvar. Prema navodima dijela engleskih medija, francuski nogometaš ostat će u klubu odluči li mu čelništvo drastično povećati primanja. Tačnije, izjednačiti ih s onim što dobiva Aleksis Sančez (Alexis Sanchez). A to iznosi 535.000 eura sedmično.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.