LIGA PRVAKA

Lajpcig i Pariz u borbi za historijsko finale

Prvi polufinalni meč

Nejmar i Embape: Glavne uzdanice Parižana. AGENCIJE

Piše: A. V. / Avaz.ba

18.8.2020

Večeras se na stadionu Luž u Lisabonu od 21 sat igra prvi polufinalni meč Lige prvaka, a sastat će se Lajpcig i Pariz Sen-Žermen.

Lajpcig je do polufinala došao izbacivši favorizovani Totenhem, a potom i Atletiko Madrid, dok je Pariz u nokaut fazi bio bolji od Borusije Dortmund i Atalante.

- Ovdje smo jer to zaslužujemo. Imali smo sjajnu sezonu i radili jako, shvatali svaki meč ozbiljno. Ne želimo pričati o prošlosti, samo o sadašnjosti. Gladni smo za uspjehom. Želimo da se naporan trud koji smo uložili isplati. Lajpcig igra visoki presing. Hrabra su, mlada i brza ekipa, poput Atalante. Mi imamo svoj stil, oni imaju svoj - istakao je trener Pariza Tomas Tuhel (Thomas Tuchel).

U Lajpcigu se nadaju nastavku bajke.

- Želimo igrati našu igru i fokusirati se na sebe umjesto da mislimo o protivniku. Nismo igrali fudbal kakav smo željeli od nastavka sezone, ali možete pobijediti i igrajući loše. Igrači imaju volju za pobjedom, gladni smo i vidim to na licima igrača. Bili smo sjajni protiv Atletika i sada imamo šansu protiv Pariza. Želimo napraviti novi iskorak i spremni smo za to - rekao je Julijan Nagelsman (Julian Nagelsmann), trener Lajpciga.

Pariz je prema kladionicama favorit u večerašnjem meču, a kvota na njegovu pobjedu prema Mozzart Betu je 1.80.

Ostale kvote pogledajte ovdje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.