ŠVEDSKA

Novi reprezentativac BiH impresioniran igrom "Zmajeva"

Nisam htio čekati poziv sa 30 godina

Hadžikadunić: Izabrao BiH. Twitter

Avaz Sport

9.9.2020

Prema informacijama iz stručnog štaba reprezentacije BiH Dennis Hadžikadunić, stoper ruskog Rostova, naći će se na spisku bh. nacionalnog tima u duelima baraža Lige nacije idućeg mjeseca. On je nedavno odlučio da će igrati za BiH, a u toku je procedura za dobijanje sportskog državljanstva.

U razgovoru za švedske medije Hadžikadunić je objasnio zbog čega je izabrao BiH ispred Švedske za koju je igrao u mlađim kategorijama. 

- Od malih nogu šalio sam sam se sa prijateljima o izboru reprezentacije i odjednom je došao dan kada samo morao donijeti najtežu odluku u životu. Vrlo teško je bilo odlučiti, ali donio sam odluku da to bude Bosna. Mislim da je to najbolje za moju karijeru i da ću mnogo više napraviti u dresu BiH. Nisam imao namjeru čekati da debitujem za reprezentaciju sa 30 godina. Imam mnogo veće ambicije. Bosna i Hercegovina me pratila već duže vrijeme i bili su zainteresovani za mene, dok to nisam čuo od Švedske. Uz to, osjećam da se u BiH događa nešto dobro, rekao je Hadžikadunić za "Expressen".

Kako je rekao impresioniran onim što je vidio od reprezentacije BiH u duelima Lige nacija protiv Italije (1:1) i Poljske (1:2). 

- BiH doživljavam kao vrlo dobru ekipu s nekoliko svjetskih zvijezda. Posljednje dvije utakmice Lige nacija igrali su dobro. Bosna ima novog dobrog trenera i impresioniran sam kako igramo, naglasio je budući reprezentatzivac BiH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.