U NAJAVI VELIKI TRANSFER

Italijani tvrde: Predsjednik Fiorentine traži 90 miliona eura za srbijanskog golgetera

Malo je igrača u formi kao Vlahović i za njega i dalje postoji interes Mančester sitija i Totenhema, pišu Italijani

Vlahović je među najtraženijim napadačima u Evropi. AFP

M. K.

6.10.2021

Sve je izvjesnije da će srbijanski napadač Dušan Vlahović na zimu napustiti redove Fiorentine, o čemu ovih dana mnogo pišu italijanski mediji, koji navode i to kako ovaj igrač, iako ima ugovor s klubom do 2023. nema namjeru ostati u Firenci.

Nije pomogao ni novi ugovor koji je ponudila Fiorentina, a po kojem bi zarađivao osam miliona eura godišnje uz odštetnu klauzulu u visini između 70 i 80 miliona eura.

- Predsjednik Roko Komiso (Rocco Comisso) ga je praktički stavio na transfer-listu, a vrlo lako bi ga mogao prodati već u zimskom prelaznom roku. Komiso traži 90 miliona eura, a jedan od upornijih je Juventus koji bi ga radije posudio uz naknadu te uz obavezu otkupa za 60 miliona eura, javljaju italijanski mediji.

- Malo je igrača u formi kao Vlahović i za njega i dalje postoji interes Mančester sitija i Totenhema. Sparsi bi vrlo lako mogli prodati Herija Kejna (Harry Kane), a Siti odavno traži napadača. Jedan od ta dva kluba, ovisno o tome gdje će završiti Kejn, mogao bi krenuti po Vlahovića, navodi ugledna "Gazzetta dello Sport".


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.