IRAC IZGUBIO STRPLJENJE

Roj Kin: Svaki put kad loše odigraju, Ole je kriv. Trebao bi se izvući iz toga

Irac je inače stao u odbranu Norvežanina na klupi Junajteda

Kin ljut na ekipu Junajteda. swordstoday.ie

M. K.

7.11.2021

Legenda Mančester junajteda (Manchester United), Roj Kin (Roy Keane), očito polako gubi strpljenje kada je njegov bivši klub u pitanju.

Junajted je jučer izgubio s 0:2 u derbiju protiv Sitija, a Kin je kritikovao prvo odbranu Junajteda, a zatim se osvrnuo i na ostatak tima te napravio pravi mali šou u studiju Skyja.

- Da Ole (Ole Gunnar Solskjaer) sada uđe ovdje, uhvatio bih ga za vrat i pitao "zašto ti igra Fred?". Svi menadžeri donose svoje odluke, rade s igračima iz dana u dan, ali ja bih ga pogledao i pitao "zašto igraš s Fredom u sredini terena?". Solskjer mora preuzeti odgovornost za to, slažem se, rekao je vidno iznervirani Kin.

Irac je inače stao u odbranu Norvežanina na klupi Junajteda.

- Junajted je na lošem mjestu, ali postoji izlaz iz toga. Je li Ole čovjek koji ih može izvući? Ogromni upitnici su tu. Nadam se da jest, ali to je više nada nego vjera. Svaki put kad loše odigraju, Ole je kriv, a svaki put kad Junajted napravi rezultat, Ole je najsretniji čovjek na planeti. Došao je u teškom trenutku i upravlja jednim od najvećih klubova na svijetu. Ali ako ovisiš o Šouu (Luke Shaw) i Aron Van-Bisaki (Aaron Wan-Bissaka), to nije dobro. Ole, možda bi ti bilo bolje da se izvučeš iz toga, zaključio je Kin.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.